Evaluatori imobiliari in Zalau

Pe aceasta pagina gasiti o lista cu evaluatori imobiliari din Zalau. Pentru a intra mai usor in contact cu un astfel de specialist din orasul Dvs care sa va ajute cu Evaluarea Proprietatilor Imobiliare, Evaluarea Bunurilor Mobile si Evaluarea Intreprinderilor , am inclus urmatoarele informatii:

 • Numele;
 • Nr. de telefon;
 • Adresa;
 • Website (daca exista);
 • Email;
 • Pagina de Facebook (daca exista).

Evaluari imobiliare in Zalau – Lista cu experti

Ielciu Augustin PFA

Adresa: Aleea Dealului nr. 5
Website: http://www.ielciu.ro/
Telefon: 0744.552-841
Email: augustin [la] ielciu.ro
Pagina de Facebook: –


Moldovan Vasile PFA

Adresa: Str. Lt. Col. Teofil Moldoveanu nr. 34
Website:
Telefon: 0744.781-327
Email: vasile.moldovan [la] raiffeisen.ro
Pagina de Facebook: –


Padurean Gregoriu PFA

Adresa: Str.Noua nr.1
Website: –
Telefon: 0722.291-314
Email: padureangregoriu [la] yahoo.com
Pagina de Facebook: –


Informatii utile

Luand in calcul scopul pentru care e intocmit un raport de evaluare, pot fi diferentiate aceste tipuri:

 • Evaluare spre a obtine credit ipotecar;
 • Evaluare pentru a intocmi o raportare financiara;
 • Evaluare pentru a realiza un schimb de proprietati
 • Evaluare in scopul garantarii unui imprumut;
 • Evaluare pentru stabilirea cotei de impozitare;
 • Evaluare pentru vanzare-cumparare;
 • Evaluare pentru vanzare fortata;
 • Evaluare pentru investitii realizate asupra unei proprietati;
 • Evaluarea aportului in natura la capitalul social al societatilor comerciale;
 • Reevaluarea imobilizarilor corporale in conformitate cu standardele internationale de contabilitate;
 • Alocarea pretului de cumparare conform IFRS 3;
 • Evaluare pentru lichidare administrativa sau judiciara;
 • Evaluare pentru incheierea unei polite de asigurare;
 • Evaluare pentru rezolvarea litigiilor;
 • Evaluare pentru procesele de expropriere;
 • Evaluare pentru intocmirea dosarelor de emigrare.

Cum se evalueaza un evaluator imobiliar?

Decizia de a alege un evaluator imobiliar Zalau este una extrem de importanta. In mod sigur ati luat in calcul importanta nivelului de experienta si competentelor profesionistului in procesul de selectie, cu toate acestea cum veti realiza o apreciere obiectiva a aceste detalii? Inceputul in procesul de evaluare este bineinteles verificarea calitatii de membru al asociatiei nationale ANEVAR. ANEVAR constituie asociatia profesionala responsabila pentru educarea cat si formarea acestor specialisti in evaluari, conform cu prevederile legale active acum. Pe aceasta cale, veti dobandi siguranta ca rezultatul final al evaluarii este unul care respecta cu strictete standardele in domeniu.

Cum puteti identifica un evaluator imobiliar bun?

Evaluatorul imobiliar este recomandat sa fie o persoana competenta, care pricepe responsabilitatile cu care se insarcineaza si poseda cunostintele necesare pentru evaluarea tipului de imobil sau proprietate in cauza. Codul deontologic al acestei meserii specifica faptul ca, atunci cand evaluatorul respectiv nu are in posesie cunostintele de care este nevoie pentru a termina cu succes o evaluare, acesta trebuie sa o refuze.

Unul din criteriile de maxima importanta in alegerea unui expert este pregatirea acestuia in domeniu. Aceasta activitate este una complexa, care include numeroase domenii de activitate, in principal dar nelimitandu-se la inginerie, cadastru, constructii, arhitectura, topografie, matematica aplicata si statistici, drept civil, analiza si economie.

Chiar si asa, doar un singur om nu are capacitatea de a stapani perfect toate aceste nise. Astfel, in general, veti afla ca evaluatorul imobiliar este mereu in contact cu diversi colaboratori si colegi din diverse domenii.

Onorariul perceput este alt criteriu de selectie al unui profesionist. Ca regula de baza, un onorariu sub pretul peitei ridica semne de intrebare in ceea ce priveste calitatea, si de cele mai multe ori, tariful sub pretul pietei va presupune cheltuieli aditionale in viitor, provenite pe baza calitatii scazute a unui serviciu realizat neserios.

Durata de finalizare a evaluarii este, de asemenea, un aspect deosebit de important. In cazul in care un candidat prestator va ofera un termen de finalizare al expertizei mai scurt de 3 zile lucratoare, este indicat sa va cautati si alte variante. Considerand gradul de dificultate a acestei activitati, o durata scurta trebuie sa va duca in directia reinceperii procesului de selectie al unei firme de specialitate.

Ce aspecte luam in considerare pentru a a selecta cel mai bun evaluator imobiliar?

Singurul mod legal de a intra intr-o relatie de prestari servicii este prin semnarea unui contract. In acest fel ar trebui sa actionati si in ceea ce priveste un evaluator imobiliar, atat pentru a va construi imagine acurata si corecta asupra a ceea ce va va fi livrat, dar si pentru a fi asigurati in eventualitatea realizarii uneor erori. Standardele de evaluare prevad, de asemenea, necesitatea incheierii unui contract pentru serviciile prestate.

Considerand faptul ca numarul evaluatorilor imobiliari din Romania este la momentul actual mai mare de 4000, cu grade diferite de experienta si pregatire, este recomandat sa optati pentru un prestator propus de de un apropiat cu care aveti o relatie de incredere.

In primul rand, un evaluator imobiliar Zalau ar trebuie sa fie integru si sincer. Calitatile mentionate se traduc in lipsa interesului personal si obiectivitate permanenta, asadar va ofera o evaluarea de calitate ridicata.