Evaluatori imobiliari in Vaslui

Pe aceasta pagina gasiti o lista cu evaluatori imobiliari din Vaslui. Pentru a intra mai usor in contact cu un astfel de specialist din orasul Dvs care sa va ajute cu Evaluarea Proprietatilor Imobiliare, Evaluarea Bunurilor Mobile si Evaluarea Intreprinderilor , am inclus urmatoarele informatii:

 • Numele;
 • Nr. de telefon;
 • Adresa;
 • Website (daca exista);
 • Email;
 • Pagina de Facebook (daca exista).

Evaluari imobiliare in Vaslui – Lista cu experti

Dudau Alexandru PFA

Adresa: Str. Decebal, Bl. 370,Vaslui
Website: –
Telefon: 0721452333
Email: dudaualexandru [la] yahoo.com
Pagina de Facebook: https://www.facebook.com/evaluatordudaualexandru


Audit Expertcont SRL

Adresa: Barlad, Str. Stefan cel Mare nr. 9
Website: http://www.auditexpertcont.ro
Telefon: 0335883737
Email: office [la] auditexpertcont.ro
Pagina de Facebook: –


Rata Mihaita PFA

Adresa: Str. Dimitrie Cantemir nr. 127, Vaslui
Website: –
Telefon: 0742478195
Email: mihaita.rata [la] yahoo.com
Pagina de Facebook: –


Informatii utile

Daca se ia in considerare motivul pentru care se realizeaza un raport de evaluare, putem identifica urmatoarele tipuri:

 • Evaluare spre a obtine credit ipotecar;
 • Evaluare in scopul executarii unei raportari financiare;
 • Evaluare spre a realiza un schimb de proprietati
 • Evaluare spre a garanta un imprumut;
 • Evaluare pentru stabilirea cotei de impozitare;
 • Evaluare pentru vanzare-cumparare;
 • Evaluare pentru vanzare fortata;
 • Evaluare pentru investitii realizate asupra unei proprietati;
 • Evaluarea aportului in natura la capitalul social al societatilor comerciale;
 • Reevaluarea imobilizarilor corporale in conformitate cu standardele internationale de contabilitate;
 • Alocarea pretului de cumparare conform IFRS 3;
 • Evaluare pentru lichidare administrativa sau judiciara;
 • Evaluare pentru incheierea unei polite de asigurare;
 • Evaluare pentru rezolvarea litigiilor;
 • Evaluare pentru procesele de expropriere;
 • Evaluare pentru intocmirea dosarelor de emigrare.

Cum se evalueaza un evaluator imobiliar?

Atunci cand ne decidem asupra unui evaluator imobiliar Vaslui este foarte importanta. Mai mult ca sigur sunteti constienti de importanta experientei acumulate si abilitatilor specifice profesionistului ca si valori de selectie, insa cum puteti aprecia obiectiv aceste domenii? Primul pas in evaluare este bineinteles verificarea acreditarii de membru al asociatiei ANEVAR. Aceasta reprezinta asociatia profesionala responsabila pentru educarea cat si formarea acestor profesionisti, conform cu prevederile legale in vigoare. Pe aceasta cale, veti fi sigur ca evaluarea obtinuta este unul care respecta cu strictete standardele din acest domeniu.

Care este misiunea unui evaluator imobiliar?

Evaluatorul imobiliar este recomandat sa fie o persoana competenta si experimentata, care pricepe sarcina asumata si a acumulat cunostintele necesare pentru evaluarea imobilului in cauza. Codul deontologic al acestei profesii scoate in evidenta faptul ca, atunci cand profesionistul respectiv nu detine resursele si capacitatile necesare pentru a realiza fara complicatii o evaluare, acesta trebuie sa o refuze.

Un factor foarte important in selectarea unui specialist este nivel de experienta in acea nisa. Activitatea in cauza este una dificila, care inglobeaza un numar mare de sectoare de activitate, in principal dar nelimitandu-se la inginerie, cadastru, constructii, arhitectura, topografie, matematica aplicata si statistici, drept civil, analiza si economie.

Cu toate acestea, un singur specialist nu poate stapani perfect toate aceste nise. Asadar, de cele mai multe ori, veti observa ca evaluatorul imobiliar are o vasta retea de colaboratori si colegi din alte domenii.

Onorariul perceput este alt aspect in alegerea unui expert. In general, un onorariu redus ridica semne de intrebare in ceea ce priveste calitatea, si in majoritatea situatiilor, tariful foarte scazut va presupune cheltuieli aditionale in viitor, provenite din calitatea scazuta a serviciului efectuat de suprafata.

Durata de finalizare a evaluarii este, totodata, un aspect foarte important. In situatia in care un eventual prestator va coteaza un termen de finalizare al expertizei mai scurt decat 72 de ore, este indicat sa va luati un moment de gandire. Luand in considerare gradul de dificultate a unei asemenea lucrari, un termen prea scurt trebuie sa va ghideze in directia reluarii actiunii de alegere a unei firme de specialitate.

Ce pasi trebuie urmati pentru a alege un evaluator imobiliar bun?

Varianta legitima de a incepe o colaborare de prestari servicii este prin intermediul unui contract. Acesta este modul in care trebuie sa actionati si in relatia cu un evaluator imobiliar, atat pentru a obtine o imagine acurata si exacta asupra a ce veti primi, dar si pentru a primi o garantie in eventualitatea realizarii uneor erori. Standardele de evaluare mentioneazaz, in acelasi timp, obligativitatea realizarii unui contract pentru serviciile prestate.

Luand in considerare faptul ca numarul evaluatorilor imobiliari din Romania este in momentul de fata mai mare de 4000, cu grade diferite de experienta si pregatire, ar fi de preferat sa selectati un prestator recomandat de o persoana cu care aveti o relatie de incredere.

In primul rand, un evaluator imobiliar Vaslui ar trebuie sa fie integru si sincer. Calitatile mentionate se explica prin lipsa interesului personal si obiectivitate permanenta, iar in acest mod va asigura o evaluarea de buna calitate.