Evaluatori imobiliari in Tulcea

Pe aceasta pagina gasiti o lista cu evaluatori imobiliari din Tulcea. Pentru a intra mai usor in contact cu un astfel de specialist din orasul Dvs care sa va ajute cu Evaluarea Proprietatilor Imobiliare, Evaluarea Bunurilor Mobile si Evaluarea Intreprinderilor , am inclus urmatoarele informatii:

 • Numele;
 • Nr. de telefon;
 • Adresa;
 • Website (daca exista);
 • Email;
 • Pagina de Facebook (daca exista).

Evaluari imobiliare in Tulcea – Lista cu experti

Belacurencu Trifon PFA

Adresa: Str. Babadag Nr. 5, Tulcea
Website: http://belacurencu.blogspot.ro/
Telefon: 0745105205
Email: trifon.belacurencu [la] gmail.com
Pagina de Facebook: –


Caraivan Bogdan Cornel PFA

Adresa: Str. Isaccei Nr. 29, Tulcea
Website: http://www.evaluator-tulcea.ro/
Telefon: 0741399353
Email: b.caraivan [la] gmail.com
Pagina de Facebook: –


Danciu Florin PFA

Adresa: Aleea Lanului Nr. 2, Tulcea
Website: –
Telefon: 0723515563
Email: f.danciu [la] gmail.com
Pagina de Facebook: –


Informatii utile

Daca se ia in considerare motivul pentru care este intocmit un raport de evaluare, pot fi distinse aceste categorii:

 • Evaluare in scopul obtinerii unui credit ipotecar;
 • Evaluare in scopul executarii unei raportari financiare;
 • Evaluare pentru a realiza un schimb de proprietati
 • Evaluare in scopul garantarii unui imprumut;
 • Evaluare pentru stabilirea cotei de impozitare;
 • Evaluare pentru vanzare-cumparare;
 • Evaluare pentru vanzare fortata;
 • Evaluare pentru investitii realizate asupra unei proprietati;
 • Evaluarea aportului in natura la capitalul social al societatilor comerciale;
 • Reevaluarea imobilizarilor corporale in conformitate cu standardele internationale de contabilitate;
 • Alocarea pretului de cumparare conform IFRS 3;
 • Evaluare pentru lichidare administrativa sau judiciara;
 • Evaluare pentru incheierea unei polite de asigurare;
 • Evaluare pentru rezolvarea litigiilor;
 • Evaluare pentru procesele de expropriere;
 • Evaluare pentru intocmirea dosarelor de emigrare.

Cum evaluam un evaluator imobiliar?

Atunci cand ne decidem asupra unui evaluator imobiliar Tulcea este foarte importanta. Bineinteles ca sunteti constienti de importanta nivelului de experienta si abilitatilor specifice expertului ca si criterii de departajare, cu toate acestea cum puteti aprecia obiectiv aceste domenii? Primul pas in actiunea de evaluare a expertului este bineinteles verificarea calitatii de membru ANEVAR. Aceasta este asociatia profesionala responsabila pentru instruirea si formarea acestor experti, asa cum solicita prevederile legale active acum. Pe aceasta cale, veti dobandi siguranta ca evaluarea obtinuta este unul care cunoaste si respecta standardele care se aplica in domeniul evaluarilor.

Ce calitatii trebuie sa aiba un evaluator imobiliar?

Evaluatorul imobiliar trebuie sa fie o persoana competenta si experimentata, care intelege sarcina asumata si poseda cunostintele de specialitate pentru evaluarea tipului de imobil sau proprietate in cauza. Codul deontologic al profesiei specifica faptul ca, in situatia in care profesionistul avut in vedere nu are in posesie resursele si capacitatile necesare pentru a termina cu succes o evaluare, specialistul nu are voie sa accepte lucrarea.

Un factor foarte important in selectarea unui profesionsit este nivel de experienta in acea nisa. Activitatea in cauza este una complexa, care include mai multe domenii de activitate, spre exemplu, dar dar nu numai, cadastru, constructii, arhitectura, inginerie, topografie, drept civil, matematica aplicata si statistici, analiza si economie.

Evident, doar un singur om nu are capacitatea de a cunoaste perfect toate aceste sectoare. Acestea fiind spuse, in general, veti afla ca evaluatorul imobiliar lucreaza impreuna cu multi colaboratori si colegi din alte sectoare.

Onorariul perceput este un alt criteriu in selectionarea unui specialist. Ca regula de baza, un pret foarte scazut nu reprezinta o garantie a calitatii, si de cele mai multe ori, onorariul sub pretul pietei va atrage cheltuieli mai mari in timp, provenite pe baza calitatii scazute a unui serviciu realizat in mod superficial.

Durata de finalizare a evaluarii este, totodata, un aspect semnificativ. Atunci cand un candidat prestator va spune un termen de efectuare al evaluarii mai scurt de 3 zile lucratoare, este indicat sa va cautati si alte variante. Considerand nivelul de dificultate a unei asemenea lucrari, o durata scurta este recomandat sa va intoarca in directia reinceperii procesului de alegere a unei companii de specialitate.

Ce aspecte luam in considerare pentru a a selecta cel mai bun evaluator imobiliar?

Singurul mod legal de a intra intr-o colaborare de prestari servicii este prin semnarea unui contract. Acesta este modul in care trebuie sa actionati si in legatura cu un evaluator imobiliar, atat pentru a obtine o imagine acurata si corecta asupra a ceea ce va va fi livrat, dar si pentru a va asigura in eventualitatea realizarii uneor erori. Standardele de evaluare mentioneazaz, de asemenea, obligatia realizarii unui contract de prestari servicii.

Considerand faptul ca numarul evaluatorilor imobiliari din Romania este la momentul actual mai mare de 4000, existand diferente in ceea ce priveste competenta, ar fi de preferat sa alegeti un prestator propus de o persoana cu care aveti o relatie de incredere.

Mai important decat orice este faptul ca, un evaluator imobiliar Tulcea ar trebuie sa fie integru si sincer. Cele doua calitati se explica prin lipsa intereselor si obiectivitate, ceea ce va garanteaza o lucrare de calitate ridicata.