Evaluatori imobiliari in Timisoara

Pe aceasta pagina gasiti o lista cu evaluatori imobiliari din Timisoara. Pentru a intra mai usor in contact cu un astfel de specialist din orasul Dvs care sa va ajute cu Evaluarea Proprietatilor Imobiliare, Evaluarea Bunurilor Mobile si Evaluarea Intreprinderilor , am inclus urmatoarele informatii:

 • Numele;
 • Nr. de telefon;
 • Adresa;
 • Website (daca exista);
 • Email;
 • Pagina de Facebook (daca exista).

Evaluari imobiliare in Timisoara – Lista cu experti

Dabiro Group SRL

Adresa: P-ta Unirii nr. 6, Parter, Timisoara
Website: http://www.dabirotrad.com
Telefon: 0724994262
Email: dabiro_group [la] yahoo.com
Pagina de Facebook: –


Marinescu Constantin PFA

Adresa: Str. Ion Romanu nr. 10, Timisoara
Website: http://expertmarinescu.blogspot.ro/
Telefon: 0744626382
Email: marinescu.constantin [la] yahoo.com
Pagina de Facebook: –


It Audit Consulting SRL

Adresa: Str. Divizia 9 Cavalerie nr 61A, Timisoara
Website: http://www.itconta.ro
Telefon: 0744192079
Email: adriana [la] itconta.ro
Pagina de Facebook: –


Informatii utile

Luand in calcul motivul pentru care este intocmit un raport de evaluare, exista urmatoarele feluri:

 • Evaluare spre a obtine credit ipotecar;
 • Evaluare in scopul executarii unei raportari financiare;
 • Evaluare pentru schimb de proprietati
 • Evaluare pentru a garanta un imprumut;
 • Evaluare pentru stabilirea cotei de impozitare;
 • Evaluare pentru vanzare-cumparare;
 • Evaluare pentru vanzare fortata;
 • Evaluare pentru investitii realizate asupra unei proprietati;
 • Evaluarea aportului in natura la capitalul social al societatilor comerciale;
 • Reevaluarea imobilizarilor corporale in conformitate cu standardele internationale de contabilitate;
 • Alocarea pretului de cumparare conform IFRS 3;
 • Evaluare pentru lichidare administrativa sau judiciara;
 • Evaluare pentru incheierea unei polite de asigurare;
 • Evaluare pentru rezolvarea litigiilor;
 • Evaluare pentru procesele de expropriere;
 • Evaluare pentru intocmirea dosarelor de emigrare.

Cum evaluam un evaluator imobiliar?

Decizia de a alege un evaluator imobiliar Timisoara este cu implicatii majore. Bineinteles ca ati luat in calcul importanta nivelului de experienta si abilitatilor specifice profesionistului ca si valori de selectie, insa cum veti aprecia obiectiv aceste detalii? Inceputul in procesul de evaluare este bineinteles verificarea acreditarii de membru ANEVAR. ANEVAR reprezinta asociatia profesionala responsabila pentru instruirea si formarea acestor profesionisti, in conformitate cu prevederile legale din momentul prezent. Astfel, veti fi sigur ca rezultatul final al evaluarii este unul care cunoaste si respecta standardele din acest domeniu.

Care este misiunea unui evaluator imobiliar?

Evaluatorul imobiliar este de asteptat sa fie o persoana competenta si experimentata, care cunoaste sarcina asumata si a acumulat cunostintele necesare pentru evaluarea proprietatii despre care este vorba. Codul deontologic al profesiei specifica faptul ca, in situatia in care evaluatorul respectiv nu are in posesie cunostintele de care este nevoie pentru a realiza fara complicatii o evaluare, acesta trebuie sa o refuze.

Poate cel mai important criteriu in selectarea unui specialist este experienta sa in acea nisa. Aceasta sarcina este una complexa, care aduce impreuna mai multe sectoare de activitate, spre exemplu, dar nelimitandu-se la matematica aplicata si statistici, analiza si economie, constructii, arhitectura, drept civil, inginerie, cadastru, topografie.

Evident, nici o singura persoana nu poate cunoaste perfect toate aceste sectoare. Astfel, de cele mai multe ori, veti observa ca evaluatorul imobiliar are o vasta retea de colaboratori si colegi din numeroase sectoare.

Tariful practicat este un alt criteriu in selectionarea unui specialist. In general, un onorariu redus ridica semne de intrebare in ceea ce priveste calitatea, si de cele mai multe ori, tariful sub pretul pietei va presupune cheltuieli aditionale in viitor, provenite pe baza calitatii scazute a lucrarii realizate neserios.

Durata de finalizare a evaluarii este, in acelasi timp, un factor deosebit de important. In cazul in care un posibil prestator va spune un termen de realizare al evaluarii mai scurt decat 72 de ore, este indicat sa va luati un moment de gandire. Avand in vedere nivelul de complexitate al acestui tip de activitate, un termen foarte rapid este recomandat sa va duca in directia reinceperii procesului de selectie al unei firme de specialitate.

Ce aspecte luam in considerare pentru a a selecta cel mai bun evaluator imobiliar?

Singurul mod legal de a initia o colaborare de prestari servicii este prin semnarea unui contract. Acesta este modul in care trebuie sa actionati si in relatia cu un evaluator imobiliar, atat pentru a avea o imagine clara si corecta asupra a ce va este oferit, insa si pentru a va asigura impotriva oricarui tip de erori si abateri. Standardele de evaluare mentioneazaz, in acelasi timp, necesitatea semnarii unui contract pentru prestarea acestor servicii.

Considerand faptul ca in Romania numarul evaluatorilor este la momentul actual mai mare de 4000, la diverse nivele de competenta si profesionalism, este indicat sa optati pentru un prestator indicat de de un apropiat pe care va puteti baza.

Inainte de toate, un evaluator imobiliar Timisoara trebuie sa fie integru si sincer. Cele doua calitati se exemplifica prin lipsa intereselor si obiectivitate, ceea ce va garanteaza o lucrare de calitate ridicata.