Evaluatori imobiliari in Timisoara

Pe aceasta pagina gasiti o lista cu evaluatori imobiliari din Timisoara. Pentru a intra mai usor in contact cu un astfel de specialist din orasul Dvs care sa va ajute cu Evaluarea Proprietatilor Imobiliare, Evaluarea Bunurilor Mobile si Evaluarea Intreprinderilor , am inclus urmatoarele informatii:

 • Numele;
 • Nr. de telefon;
 • Adresa;
 • Website (daca exista);
 • Email;
 • Pagina de Facebook (daca exista).

Evaluari imobiliare in Timisoara – Lista cu experti

Dabiro Group SRL

Adresa: P-ta Unirii nr. 6, Parter, Timisoara
Website: http://www.dabirotrad.com
Telefon: 0724994262
Email: dabiro_group [la] yahoo.com
Pagina de Facebook: –


Marinescu Constantin PFA

Adresa: Str. Ion Romanu nr. 10, Timisoara
Website: http://expertmarinescu.blogspot.ro/
Telefon: 0744626382
Email: marinescu.constantin [la] yahoo.com
Pagina de Facebook: –


It Audit Consulting SRL

Adresa: Str. Divizia 9 Cavalerie nr 61A, Timisoara
Website: http://www.itconta.ro
Telefon: 0744192079
Email: adriana [la] itconta.ro
Pagina de Facebook: –


Informatii utile

Luand in calcul motivul pentru care e intocmit un raport de evaluare, pot fi diferentiate aceste feluri:

 • Evaluare pentru obtinere credite ipotecare;
 • Evaluare in scopul executarii unei raportari financiare;
 • Evaluare pentru a realiza un schimb de proprietati
 • Evaluare pentru garantare imprumuturi;
 • Evaluare pentru stabilirea cotei de impozitare;
 • Evaluare pentru vanzare-cumparare;
 • Evaluare pentru vanzare fortata;
 • Evaluare pentru investitii realizate asupra unei proprietati;
 • Evaluarea aportului in natura la capitalul social al societatilor comerciale;
 • Reevaluarea imobilizarilor corporale in conformitate cu standardele internationale de contabilitate;
 • Alocarea pretului de cumparare conform IFRS 3;
 • Evaluare pentru lichidare administrativa sau judiciara;
 • Evaluare pentru incheierea unei polite de asigurare;
 • Evaluare pentru rezolvarea litigiilor;
 • Evaluare pentru procesele de expropriere;
 • Evaluare pentru intocmirea dosarelor de emigrare.

Cum evaluam un evaluator imobiliar?

Atunci cand ne decidem asupra unui evaluator imobiliar Timisoara este una extrem de importanta. Mai mult ca sigur sunteti constienti de importanta experientei acumulate si competentelor expertului ca si criterii de departajare, dar cum veti realiza o apreciere obiectiva a aceste caracteristici? Primul pas in procesul de evaluare este bineinteles verificarea calitatii de membru ANEVAR. Aceasta reprezinta asociatia profesionala responsabila pentru instruirea si formarea acestor profesionisti, conform cu prevederile legale active acum. Pe aceasta cale, veti avea certitudinea ca evaluarea obtinuta este unul care respecta cu strictete standardele care se aplica in domeniul evaluarilor.

Ce calitatii trebuie sa aiba un evaluator imobiliar?

Evaluatorul imobiliar trebuie sa fie o persoana competenta si responsabila, care intelege responsabilitatea pe care si-o asuma si detine pregatirea potrivita pentru evaluarea imobilului in cauza. Codul deontologic al acestei meserii scoate in evidenta faptul ca, in cazul in care profesionistul in cauza nu detine pregatirea necesara pentru a efectua fara probleme o evaluare, acesta trebuie sa o refuze.

Un factor foarte important in selectarea unui specialist este pregatirea acestuia in domeniu. Activitatea in cauza este una complexa, care inglobeaza numeroase sectoare de activitate, incluzand dar dar nu numai, arhitectura, cadastru,constructii, topografie, matematica aplicata si statistici, drept civil, analiza si economie.

Evident, nici o singura persoana nu are capacitatea de a cunoaste de la cap la coada toate aceste domenii. Acestea fiind spuse, de cele mai multe ori, veti descoperi ca evaluatorul imobiliar este mereu in contact cu diversi colaboratori si colegi din numeroase domenii.

Onorariul perceput este al doilea factor in alegerea unui profesionist. In general, un onorariu sub pretul peitei ridica semne de intrebare in ceea ce priveste calitatea, si in cele mai multe cazuri, tariful foarte scazut va presupune cheltuieli ulterioare suplimentare, care rezulta pe baza calitatii scazute a serviciului efectuat neserios.

Termenul de finalizare al evaluarii este, in acelasi timp, un factor foarte important. Atunci cand un candidat prestator va spune un termen de finalizare al expertizei mai scurt decat 72 de ore, ar trebui sa va luati un moment de gandire. Considerand nivelul de complexitate a unei asemenea lucrari, un termen foarte rapid ar trebui sa va intoarca in directia repetarii operatiunii de selectare a unei firme de specialitate.

Cum alegem evaluatorul imobiliar potrivit?

Varianta legitima de a incepe o colaborare de prestari servicii este pe baza unui contract. In acest mod trebuie sa procedati si in legatura cu un evaluator imobiliar, atat pentru a va construi imagine acurata si exacta legat de ce va este oferit, cat si pentru a va asigura impotriva oricarui tip de erori si abateri. Standardele de evaluare mentioneazaz, de asemenea, obligatia semnarii unui contract de prestari servicii.

Considerand faptul ca numarul evaluatorilor imobiliari din Romania este la momentul actual mai mare de 4000, existand diferente in ceea ce priveste competenta, este recomandat sa selectati un prestator propus de de un apropiat pe care va puteti baza.

Inainte de toate, un evaluator imobiliar Timisoara ar trebuie sa fie integru si sincer. Cele doua calitati se exemplifica prin lipsa intereselor si obiectivitate, iar in acest mod va asigura o evaluarea de buna calitate.