Evaluatori imobiliari in Targu Mures

Pe aceasta pagina gasiti o lista cu evaluatori imobiliari din Targu Mures. Pentru a intra mai usor in contact cu un astfel de specialist din orasul Dvs care sa va ajute cu Evaluarea Proprietatilor Imobiliare, Evaluarea Bunurilor Mobile si Evaluarea Intreprinderilor , am inclus urmatoarele informatii:

 • Numele;
 • Nr. de telefon;
 • Adresa;
 • Website (daca exista);
 • Email;
 • Pagina de Facebook (daca exista).

Evaluari imobiliare in Targu Mures – Lista cu experti

Casa De Insolventa Mures Ipurl

Adresa: Str. Violetelor Nr.3 B, Tg Mures
Website: http://www.econtex.ro/
Telefon: 0746056495
Email: econtex2004 [la] yahoo.com
Pagina de Facebook: –


Stoica Vm Ionel Intreprindere Individuala

Adresa: Strada Petru Dobra nr. 15, Tg Mures
Website: https://svmi.aaz.ro/
Telefon: 0742697675
Email: ionel.stoica [la] ymail.com
Pagina de Facebook: –


Imob Expert Loreley SRL

Adresa: Str. Stefan cel Mare 14, Tg Mures
Website: http://www.loreley.ro/
Telefon: 0744331913
Email: office [la] loreley.ro
Pagina de Facebook: –


Informatii utile

Daca se ia in considerare motivul pentru care se intocmeste un raport de evaluare, putem diferentia urmatoarele tipuri:

 • Evaluare pentru a obtine un credit ipotecar;
 • Evaluare spre a realiza o raportare financiara;
 • Evaluare in scopul unui schimb de proprietati
 • Evaluare spre a garanta un imprumut;
 • Evaluare pentru stabilirea cotei de impozitare;
 • Evaluare pentru vanzare-cumparare;
 • Evaluare pentru vanzare fortata;
 • Evaluare pentru investitii realizate asupra unei proprietati;
 • Evaluarea aportului in natura la capitalul social al societatilor comerciale;
 • Reevaluarea imobilizarilor corporale in conformitate cu standardele internationale de contabilitate;
 • Alocarea pretului de cumparare conform IFRS 3;
 • Evaluare pentru lichidare administrativa sau judiciara;
 • Evaluare pentru incheierea unei polite de asigurare;
 • Evaluare pentru rezolvarea litigiilor;
 • Evaluare pentru procesele de expropriere;
 • Evaluare pentru intocmirea dosarelor de emigrare.

Cum evaluam un evaluator imobiliar?

Decizia de a alege un evaluator imobiliar Targu Mures este una extrem de importanta. In mod sigur sunteti constienti de importanta experientei acumulate si abilitatilor specifice specialistului in procesul de selectie, dar cum puteti aprecia obiectiv aceste caracteristici? Startul in actiunea de evaluare a expertului inseamna evident verificarea calitatii de membru al asociatiei nationale ANEVAR. Aceasta reprezinta asociatia profesionala responsabila pentru instruirea si formarea acestor experti, in conformitate cu prevederile legale in vigoare. Pe aceasta cale, veti fi sigur ca munca executata este unul care respecta standardele din acest domeniu.

Ce calitatii trebuie sa aiba un evaluator imobiliar?

Evaluatorul imobiliar trebuie sa fie o persoana competenta si experimentata, care pricepe responsabilitatile cu care se insarcineaza si poseda cunostintele necesare pentru evaluarea imobilului in cauza. Codul deontologic al acestei profesii spune clar faptul ca, in situatia in care evaluatorul in cauza nu detine resursele si capacitatile necesare pentru a realiza fara probleme o evaluare, specialistul nu are voie sa accepte lucrarea.

Poate cel mai important criteriu in selectarea unui specialist este experienta sa in domeniu. Aceasta activitate este una dificila, care include un numar mare de sectoare de activitate, in principal dar dar nu numai, cadastru, constructii, arhitectura, inginerie, topografie, drept civil, matematica aplicata si statistici, analiza si economie.

Evident, nici o singura persoana nu are capacitatea de a cunoaste la perfectie toate aceste sectoare. Asadar, de obicei, veti descoperi ca evaluatorul imobiliar lucreaza impreuna cu multi colaboratori si colegi din alte sectoare.

Onorariul perceput este un alt criteriu in selectionarea unui profesionist. Ca regula de baza, un pret redus ridica semne de intrebare in ceea ce priveste calitatea, si de cele mai multe ori, onorariul sub pretul pietei va presupune cheltuieli ulterioare suplimentare, care rezulta pe baza calitatii scazute a serviciului efectuat in mod superficial.

Termenul de finalizare al evaluarii este, in acelasi timp, un aspect semnificativ. In situatia in care un candidat prestator va coteaza un termen de realizare al expertizei de 2-3 zile lucratoare, este indicat sa va cautati si alte variante. Considerand nivelul de complexitate a unei asemenea lucrari, un termen prea scurt trebuie sa va duca in directia reluarii procesului de selectie al unei firme de specialitate.

Ce aspecte luam in considerare pentru a a selecta cel mai bun evaluator imobiliar?

Modul corect de a intra intr-o colaborare de prestari servicii este prin intermediul unui contract. Acesta este modul in care trebuie sa actionati si in legatura cu un evaluator imobiliar, atat pentru a obtine o imagine limpede si exacta in legatura cu ceea ce va va fi livrat, cat si pentru a primi o garantie in situatia in care au loc greseli. Standardele de evaluare mentioneazaz, totodata, obligatia realizarii unui contract pentru prestarea acestor servicii.

Avand in vedere faptul ca in Romania numarul evaluatorilor este la momentul actual mai mare de 4000, cu grade diferite de experienta si pregatire, ar fi de preferat sa alegeti un prestator indicat de o persoana cu care aveti o relatie de incredere.

Inainte de toate, un evaluator imobiliar Targu Mures ar trebuie sa fie integru si sincer. Aceste doua calitati se explica prin lipsa interesului personal si obiectivitate permanenta, iar in acest mod va asigura o evaluarea de calitate ridicata.