Evaluatori imobiliari in Suceava

Pe aceasta pagina gasiti o lista cu evaluatori imobiliari din Suceava. Pentru a intra mai usor in contact cu un astfel de specialist din orasul Dvs care sa va ajute cu Evaluarea Proprietatilor Imobiliare, Evaluarea Bunurilor Mobile si Evaluarea Intreprinderilor, am inclus urmatoarele informatii:

 • Numele;
 • Nr. de telefon;
 • Adresa;
 • Website (daca exista);
 • Email;
 • Pagina de Facebook (daca exista).

Evaluari imobiliare in Suceava – Lista cu experti

Contab Serv SRL

Adresa: Str. Unirii, bl. FA16, Suceava
Website: http://contaprofesional.ro
Telefon: 0722293813
Email: office [la] contaprofesional.ro
Pagina de Facebook: –


Popescu Dumitru PFA

Adresa: Str. N. Titulescu Nr. 42 Bl. 9 Sc. 1 Ap. 1
Website: –
Telefon: 0744563687
Email: dpopescud [la] gmail.com
Pagina de Facebook: –


Mitrache Victoria PFA

Adresa: Str. A.I. Cuza Nr. 28, Suceava
Website: –
Telefon: 0723692820
Email: vickimius [la] yahoo.com
Pagina de Facebook: –


Informatii utile

Din punct de vedere al scopului pentru care e intocmit un raport de evaluare, pot fi diferentiate aceste feluri:

 • Evaluare spre a obtine credit ipotecar;
 • Evaluare spre a realiza o raportare financiara;
 • Evaluare pentru a realiza un schimb de proprietati
 • Evaluare in scopul garantarii unui imprumut;
 • Evaluare pentru stabilirea cotei de impozitare;
 • Evaluare pentru vanzare-cumparare;
 • Evaluare pentru vanzare fortata;
 • Evaluare pentru investitii realizate asupra unei proprietati;
 • Evaluarea aportului in natura la capitalul social al societatilor comerciale;
 • Reevaluarea imobilizarilor corporale in conformitate cu standardele internationale de contabilitate;
 • Alocarea pretului de cumparare conform IFRS 3;
 • Evaluare pentru lichidare administrativa sau judiciara;
 • Evaluare pentru incheierea unei polite de asigurare;
 • Evaluare pentru rezolvarea litigiilor;
 • Evaluare pentru procesele de expropriere;
 • Evaluare pentru intocmirea dosarelor de emigrare.

Cum poate fi evaluat un evaluator imobiliar?

Atunci cand ne decidem asupra unui evaluator imobiliar Suceava este foarte importanta. Bineinteles ca sunteti constienti de importanta experientei acumulate si abilitatilor specifice specialistului ca si valori de selectie, cu toate acestea cum veti aprecia obiectiv aceste detalii? Startul in procesul de evaluare consta in verificarea calitatii de membru ANEVAR. ANEVAR constituie asociatia profesionala responsabila pentru educarea cat si formarea acestor experti, conform cu prevederile legale din momentul prezent. Astfel, veti fi sigur ca munca executata este unul care respecta standardele din acest domeniu.

Ce calitatii trebuie sa aiba un evaluator imobiliar?

Evaluatorul imobiliar este recomandat sa fie o persoana competenta, care intelege responsabilitatile cu care se insarcineaza si poseda cunostintele de specialitate pentru evaluarea tipului de imobil sau proprietate in cauza. Codul deontologic al acestei meserii scoate in evidenta faptul ca, in situatia in care profesionistul respectiv nu are in posesie resursele si capacitatile necesare pentru a efectua fara complicatii o evaluare, acesta trebuie sa o refuze.

Unul din criteriile de maxima importanta in selectionarea unui specialist este nivel de experienta in acel sector. Activitatea in cauza este una complexa, care inglobeaza numeroase sectoare de activitate, in principal dar dar nu numai, cadastru, constructii, arhitectura, inginerie, topografie, drept civil, matematica aplicata si statistici, analiza si economie.

Cu toate acestea, nici o singura persoana nu are capacitatea de a cunoaste perfect toate aceste nise. Acestea fiind spuse, de cele mai multe ori, veti observa ca evaluatorul imobiliar este mereu in contact cu diversi colaboratori si colegi din alte sectoare.

Onorariul perceput este al doilea aspect in alegerea unui profesionist. In general, un onorariu redus poate insemna o calitate slaba, si de cele mai multe ori, tariful sub pretul pietei va presupune cheltuieli ulterioare suplimentare, care rezulta pe baza calitatii scazute a lucrarii realizate neserios.

Timpul de asteptare pentru efectuarea evaluarii este, in acelasi timp, un factor deosebit de important. In cazul in care un candidat prestator va ofera un termen de efectuare al lucrarii mai scurt de 3 zile lucratoare, este indicat sa va luati un moment de gandire. Luand in considerare gradul de dificultate al acestui tip de activitate, un termen prea scurt este recomandat sa va duca in directia reluarii procesului de selectare a unei firme de specialitate.

Ce aspecte luam in considerare pentru a a selecta cel mai bun evaluator imobiliar?

Modul corect de a intra intr-o relatie de prestari servicii este prin intermediul unui contract. In acest mod trebuie sa procedati si in relatia cu un evaluator imobiliar, atat pentru a avea o imagine limpede si corecta asupra a ce va este oferit, cat si pentru a primi o garantie impotriva oricarui tip de erori si abateri. Standardele de evaluare prevad, totodata, necesitatea incheierii unui contract pentru prestarea acestor servicii.

Considerand faptul ca in tara noastra numarul de evaluatori este in acest moment de peste 4000, existand diferente in ceea ce priveste competenta, ar fi de preferat sa selectati un prestator recomandat de o persoana in care aveti incredere.

In primul rand, un evaluator imobiliar Suceava trebuie sa fie integru si sincer. Aceste doua calitati se explica prin lipsa interesului personal si obiectivitate permanenta, ceea ce va garanteaza o evaluarea de buna calitate.