Evaluatori imobiliari in Piatra Neamt

Pe aceasta pagina gasiti o lista cu evaluatori imobiliari din Piatra Neamt. Pentru a intra mai usor in contact cu un astfel de specialist din orasul Dvs care sa va ajute cu Evaluarea Proprietatilor Imobiliare, Evaluarea Bunurilor Mobile si Evaluarea Intreprinderilor , am inclus urmatoarele informatii:

 • Numele;
 • Nr. de telefon;
 • Adresa;
 • Website (daca exista);
 • Email;
 • Pagina de Facebook (daca exista).

Evaluari imobiliare in Piatra Neamt – Lista cu experti

Greval Cons Sprl

Adresa: Str. Mihai Eminescu nr. 16, Piatra Neamt
Website: http://grevalcons-insolventa.ro
Telefon: 0722210193
Email: office [la] grevalcons-insolventa.ro
Pagina de Facebook: –


Sisted Eval SRL

Adresa: Aleea Margaretelor nr. 9, Piatra Neamt
Website: http://www.sistedeval.ro
Telefon: 0766266622
Email: sisted.evaluator [la] gmail.com
Pagina de Facebook: –


Rosu Daniela PFA

Adresa: Str. Alecu Russo Nr. 2, Piatra Neamt
Website: –
Telefon: 0722468716
Email: rosudaniela55 [la] yahoo.com
Pagina de Facebook: –


Informatii utile

Din punct de vedere al obictivului pentru care e intocmit un raport de evaluare, pot fi diferentiate urmatoarele feluri:

 • Evaluare pentru obtinere credite ipotecare;
 • Evaluare pentru raportare financiara;
 • Evaluare pentru schimb de proprietati
 • Evaluare pentru garantare imprumuturi;
 • Evaluare pentru stabilirea cotei de impozitare;
 • Evaluare pentru vanzare-cumparare;
 • Evaluare pentru vanzare fortata;
 • Evaluare pentru investitii realizate asupra unei proprietati;
 • Evaluarea aportului in natura la capitalul social al societatilor comerciale;
 • Reevaluarea imobilizarilor corporale in conformitate cu standardele internationale de contabilitate;
 • Alocarea pretului de cumparare conform IFRS 3;
 • Evaluare pentru lichidare administrativa sau judiciara;
 • Evaluare pentru incheierea unei polite de asigurare;
 • Evaluare pentru rezolvarea litigiilor;
 • Evaluare pentru procesele de expropriere;
 • Evaluare pentru intocmirea dosarelor de emigrare.

Cum se evalueaza munca unui evaluator imobiliar?

Decizia de a alege un evaluator imobiliar Piatra Neamt este cu implicatii majore. Mai mult ca sigur sunteti constienti de importanta experientei acumulate si competentelor profesionistului in procesul de selectie, cu toate acestea cum veti realiza o apreciere obiectiva a aceste caracteristici? Primul pas in evaluare consta in verificarea acreditarii de membru al asociatiei ANEVAR. ANEVAR constituie asociatia profesionala responsabila pentru instruirea si formarea acestor profesionisti, in conformitate cu prevederile legale din momentul prezent. Astfel, veti fi sigur ca evaluarea obtinuta este unul care respecta standardele care se aplica in domeniul evaluarilor.

Care este misiunea unui evaluator imobiliar?

Evaluatorul imobiliar trebuie sa fie o persoana competenta si responsabila, care intelege responsabilitatea pe care si-o asuma si a acumulat pregatirea potrivita pentru evaluarea proprietatii despre care este vorba. Codul deontologic al acestei profesii scoate in evidenta faptul ca, in cazul in care evaluatorul respectiv nu are in posesie cunostintele de care este nevoie pentru a realiza fara probleme o evaluare, specialistul nu are voie sa accepte lucrarea.

Un factor foarte important in selectionarea unui specialist este nivel de experienta in domeniu. Aceasta activitate este una complexa, care include mai multe domenii de activitate, incluzand dar nelimitandu-se la cadastru, constructii, arhitectura, inginerie, topografie, drept civil, matematica aplicata si statistici, analiza si economie.

Chiar si asa, un singur specialist nu va putea cunoaste la perfectie toate aceste sectoare. Asadar, de obicei, veti afla ca evaluatorul imobiliar are o vasta retea de colaboratori si colegi din alte sectoare.

Pretul este un alt factor in selectionarea unui profesionist. In general, un pret sub pretul peitei poate insemna o calitate slaba, si in cele mai multe cazuri, pretul sub pretul pietei va presupune cheltuieli mai mari in timp, care rezulta din cauza slabei calitati a serviciului efectuat de suprafata.

Termenul de finalizare al evaluarii este, totodata, un criteriu semnificativ. In situatia in care un posibil prestator va ofera un termen de realizare al expertizei mai scurt de 3 zile lucratoare, este indicat sa va cautati si alte variante. Avand in vedere nivelul de complexitate a unei asemenea lucrari, un termen prea scurt este recomandat sa va duca in directia reinceperii procesului de selectie al unei companii de specialitate.

Ce aspecte luam in considerare pentru a a selecta cel mai bun evaluator imobiliar?

Singurul mod legal de a intra intr-o colaborare de prestari servicii este pe baza unui contract. In acest mod trebuie sa procedati si in relatia cu un evaluator imobiliar, atat pentru a va construi imagine limpede si exacta in legatura cu ce va este oferit, cat si pentru a va asigura in eventualitatea realizarii uneor erori. Standardele de evaluare prevad, de asemenea, obligatia semnarii unui contract de prestari servicii.

Luand in considerare faptul ca in tara noastra numarul de evaluatori este la momentul actual de peste 4000, existand diferente in ceea ce priveste competenta, este recomandat sa optati pentru un prestator propus de de cineva in care aveti incredere.

In primul rand, un evaluator imobiliar Piatra Neamt este obligat sa fie integru si sincer. Cele doua calitati se traduc in lipsa interesului personal si obiectivitate permanenta, iar in acest mod va garanteaza o lucrare de buna calitate.