Evaluatori imobiliari in Piatra Neamt

Pe aceasta pagina gasiti o lista cu evaluatori imobiliari din Piatra Neamt. Pentru a intra mai usor in contact cu un astfel de specialist din orasul Dvs care sa va ajute cu Evaluarea Proprietatilor Imobiliare, Evaluarea Bunurilor Mobile si Evaluarea Intreprinderilor , am inclus urmatoarele informatii:

 • Numele;
 • Nr. de telefon;
 • Adresa;
 • Website (daca exista);
 • Email;
 • Pagina de Facebook (daca exista).

Evaluari imobiliare in Piatra Neamt – Lista cu experti

Greval Cons Sprl

Adresa: Str. Mihai Eminescu nr. 16, Piatra Neamt
Website: http://grevalcons-insolventa.ro
Telefon: 0722210193
Email: office [la] grevalcons-insolventa.ro
Pagina de Facebook: –


Sisted Eval SRL

Adresa: Aleea Margaretelor nr. 9, Piatra Neamt
Website: http://www.sistedeval.ro
Telefon: 0766266622
Email: sisted.evaluator [la] gmail.com
Pagina de Facebook: –


Rosu Daniela PFA

Adresa: Str. Alecu Russo Nr. 2, Piatra Neamt
Website: –
Telefon: 0722468716
Email: rosudaniela55 [la] yahoo.com
Pagina de Facebook: –


Informatii utile

Daca se ia in considerare motivul pentru care este intocmit un raport de evaluare, putem diferentia aceste tipuri:

 • Evaluare pentru obtinere credite ipotecare;
 • Evaluare pentru a intocmi o raportare financiara;
 • Evaluare in scopul unui schimb de proprietati
 • Evaluare pentru garantare imprumuturi;
 • Evaluare pentru stabilirea cotei de impozitare;
 • Evaluare pentru vanzare-cumparare;
 • Evaluare pentru vanzare fortata;
 • Evaluare pentru investitii realizate asupra unei proprietati;
 • Evaluarea aportului in natura la capitalul social al societatilor comerciale;
 • Reevaluarea imobilizarilor corporale in conformitate cu standardele internationale de contabilitate;
 • Alocarea pretului de cumparare conform IFRS 3;
 • Evaluare pentru lichidare administrativa sau judiciara;
 • Evaluare pentru incheierea unei polite de asigurare;
 • Evaluare pentru rezolvarea litigiilor;
 • Evaluare pentru procesele de expropriere;
 • Evaluare pentru intocmirea dosarelor de emigrare.

Cum se evalueaza munca unui evaluator imobiliar?

Decizia de a alege un evaluator imobiliar Piatra Neamt este cu implicatii majore. Mai mult ca sigur v-ati gandit deja la importanta experientei si abilitatilor specifice specialistului ca si valori de selectie, dar cum veti aprecia obiectiv aceste caracteristici? Inceputul in actiunea de evaluare a expertului consta in verificarea acreditarii de membru al asociatiei nationale ANEVAR. Aceasta reprezinta asociatia profesionala responsabila pentru educarea cat si formarea acestor specialisti in evaluari, conform cu prevederile legale din momentul prezent. Astfel, veti avea certitudinea ca rezultatul final al evaluarii este unul care respecta cu strictete standardele care se aplica in domeniul evaluarilor.

Ce calitatii trebuie sa aiba un evaluator imobiliar?

Evaluatorul imobiliar este de asteptat sa fie o persoana competenta si experimentata, care pricepe responsabilitatea pe care si-o asuma si poseda cunostintele necesare pentru evaluarea tipului de imobil sau proprietate in cauza. Codul deontologic al acestei meserii specifica faptul ca, in cazul in care profesionistul respectiv nu poseda pregatirea necesara pentru a termina cu succes o evaluare, nici nu ar trebui sa o accepte.

Unul din criteriile de maxima importanta in selectarea unui profesionsit este nivel de experienta in domeniu. Activitatea in cauza este una dificila, care include mai multe domenii de activitate, incluzand dar nelimitandu-se la arhitectura, cadastru,constructii, topografie, matematica aplicata si statistici, drept civil, analiza si economie.

Evident, nici o singura persoana nu are capacitatea de a cunoaste de la cap la coada toate aceste nise. Astfel, de cele mai multe ori, veti afla ca evaluatorul imobiliar este mereu in contact cu diversi colaboratori si colegi din diverse sectoare.

Pretul este al doilea factor in selectionarea unui profesionist. Ca regula de baza, un tarif foarte scazut ridica semne de intrebare in ceea ce priveste calitatea, si de cele mai multe ori, onorariul redus semnifica cheltuieli mai mari in timp, provenite din calitatea scazuta a serviciului efectuat neserios.

Timpul de asteptare pentru efectuarea evaluarii este, in acelasi timp, un aspect semnificativ. In cazul in care un posibil prestator va ofera un termen de efectuare al expertizei de 2-3 zile lucratoare, este indicat sa va cautati si alte variante. Avand in vedere gradul de complexitate a unei asemenea lucrari, o durata scurta ar trebui sa va ghideze in directia reinceperii operatiunii de selectie al unei firme de specialitate.

Cum alegem evaluatorul imobiliar potrivit?

Varianta legitima de a intra intr-o colaborare de prestari servicii este prin semnarea unui contract. In acest mod trebuie sa procedati si in legatura cu un evaluator imobiliar, atat pentru a va construi imagine acurata si corecta in legatura cu ce va este oferit, cat si pentru a primi o garantie in eventualitatea realizarii uneor erori. Standardele de evaluare cer, in acelasi timp, obligativitatea realizarii unui contract de prestari servicii.

Avand in vedere faptul ca in tara noastra numarul de evaluatori este in momentul de fata mai mare de 4000, la diverse nivele de competenta si profesionalism, este indicat sa alegeti un prestator recomandat de o persoana in care aveti incredere.

In primul rand, un evaluator imobiliar Piatra Neamt ar trebuie sa fie integru si sincer. Cele doua calitati se explica prin lipsa intereselor si obiectivitate, asadar va ofera o lucrare de calitate ridicata.