Evaluatori imobiliari in Oradea

Pe aceasta pagina gasiti o lista cu evaluatori imobiliari din Oradea. Pentru a intra mai usor in contact cu un astfel de specialist din orasul Dvs care sa va ajute cu Evaluarea Proprietatilor Imobiliare, Evaluarea Bunurilor Mobile si Evaluarea Intreprinderilor , am inclus urmatoarele informatii:

 • Numele;
 • Nr. de telefon;
 • Adresa;
 • Website (daca exista);
 • Email;
 • Pagina de Facebook (daca exista).

Evaluari imobiliare in Oradea – Lista cu experti

Evexpert SRL

Adresa: Strada Gheorghe Costa Foru Nr. 2, Oradea
Website: http://www.evexpert.ro/
Telefon: 0740822164
Email: office [la] evexpert.ro
Pagina de Facebook:


Badea Radu PFA

Adresa: P-ta 22 Decembrie nr.14, ap.11, Oradea
Website: http://cabinetexpertiza.ro/
Telefon: 0744589210
Email: contact [la] cabinetexpertiza.ro
Pagina de Facebook: –


M.H.M. Consexim SRL

Adresa: STEI, Str. Miron Pompiliu Nr. 1, Oradea
Website: http://www.mhm.ro/
Telefon: 0744547736
Email: mhmoldovan [la] gmail.com
Pagina de Facebook: –


Informatii utile

Din punct de vedere al obictivului pentru care se realizeaza un raport de evaluare, putem diferentia aceste tipuri:

 • Evaluare in scopul obtinerii unui credit ipotecar;
 • Evaluare in scopul executarii unei raportari financiare;
 • Evaluare in scopul unui schimb de proprietati
 • Evaluare spre a garanta un imprumut;
 • Evaluare pentru stabilirea cotei de impozitare;
 • Evaluare pentru vanzare-cumparare;
 • Evaluare pentru vanzare fortata;
 • Evaluare pentru investitii realizate asupra unei proprietati;
 • Evaluarea aportului in natura la capitalul social al societatilor comerciale;
 • Reevaluarea imobilizarilor corporale in conformitate cu standardele internationale de contabilitate;
 • Alocarea pretului de cumparare conform IFRS 3;
 • Evaluare pentru lichidare administrativa sau judiciara;
 • Evaluare pentru incheierea unei polite de asigurare;
 • Evaluare pentru rezolvarea litigiilor;
 • Evaluare pentru procesele de expropriere;
 • Evaluare pentru intocmirea dosarelor de emigrare.

Cum poate fi evaluat un evaluator imobiliar?

Momentul cand alegem un evaluator imobiliar Oradea este una extrem de importanta. In mod sigur sunteti constienti de importanta experientei acumulate si competentelor specialistului ca si valori de selectie, insa cum veti aprecia obiectiv aceste caracteristici? Inceputul in evaluare este bineinteles verificarea calitatii de membru al asociatiei nationale ANEVAR. Aceasta este asociatia profesionala responsabila pentru educarea cat si formarea acestor specialisti in evaluari, conform cu prevederile legale din momentul prezent. Astfel, veti fi sigur ca evaluarea obtinuta este unul care respecta standardele care se aplica in domeniul evaluarilor.

Care este misiunea unui evaluator imobiliar?

Evaluatorul imobiliar este recomandat sa fie o persoana competenta si responsabila, care cunoaste responsabilitatile cu care se insarcineaza si detine cunostintele de specialitate pentru evaluarea tipului de imobil sau proprietate in cauza. Codul deontologic al acestei meserii specifica faptul ca, in cazul in care evaluatorul respectiv nu poseda resursele si capacitatile necesare pentru a efectua cu succes o evaluare, nici nu ar trebui sa o accepte.

Un factor foarte important in alegerea unui expert este nivel de experienta in acea nisa. Aceasta sarcina este una complicata, care include un numar mare de sectoare de activitate, incluzand dar dar nu numai, arhitectura, cadastru,constructii, topografie, matematica aplicata si statistici, drept civil, analiza si economie.

Evident, doar un singur om nu are capacitatea de a cunoaste de la cap la coada toate aceste sectoare. Acestea fiind spuse, de obicei, veti afla ca evaluatorul imobiliar este mereu in contact cu diversi colaboratori si colegi din numeroase domenii.

Onorariul perceput este al doilea factor de selectie al unui profesionist. Ca principiu, un tarif sub pretul peitei poate insemna o calitate slaba, si in cele mai multe cazuri, pretul sub pretul pietei semnifica cheltuieli mai mari in timp, care rezulta pe baza calitatii scazute a lucrarii realizate in mod superficial.

Timpul de asteptare pentru efectuarea evaluarii este, in acelasi timp, un criteriu semnificativ. In situatia in care un candidat prestator va ofera un termen de finalizare al evaluarii mai scurt decat 72 de ore, ar trebui sa va mai ganditi. Avand in vedere nivelul de dificultate al acestui tip de activitate, o durata scurta trebuie sa va intoarca in directia reinceperii actiunii de selectare a unei companii de specialitate.

Ce aspecte luam in considerare pentru a a selecta cel mai bun evaluator imobiliar?

Varianta legitima de a intra intr-o relatie de prestari servicii este prin semnarea unui contract. In acest mod trebuie sa procedati si in legatura cu un evaluator imobiliar, atat pentru a obtine o imagine acurata si corecta in legatura cu ce va este oferit, dar si pentru a primi o garantie in eventualitatea realizarii uneor erori. Standardele de evaluare cer, de asemenea, necesitatea incheierii unui contract pentru serviciile prestate.

Considerand faptul ca in tara noastra numarul de evaluatori este la momentul actual mai mare de 4000, existand diferente in ceea ce priveste competenta, ar fi de preferat sa selectati un prestator propus de o persoana cu care aveti o relatie de incredere.

Inainte de toate, un evaluator imobiliar Oradea este obligat sa fie integru si sincer. Calitatile mentionate se explica prin lipsa intereselor si obiectivitate, asadar va ofera o lucrare de calitate ridicata.