Evaluatori imobiliari in Iasi

Pe aceasta pagina gasiti o lista cu evaluatori imobiliari din Iasi. Pentru a intra mai usor in contact cu un astfel de specialist din orasul Dvs care sa va ajute cu Evaluarea Proprietatilor Imobiliare, Evaluarea Bunurilor Mobile si Evaluarea Intreprinderilor , am inclus urmatoarele informatii:

 • Numele;
 • Nr. de telefon;
 • Adresa;
 • Website (daca exista);
 • Email;
 • Pagina de Facebook (daca exista).

Evaluari imobiliare in Iasi – Lista cu experti

Axa Evaluari SRL

Adresa: Str. Lacului Nr. 5, Iasi
Website: http://www.axaevaluari.ro/
Telefon: 0745454543
Email: constantin.alexa [la] axaevaluari.ro
Pagina de Facebook: –


Acos Constulting SRL

Adresa: Str. Eternitate Nr. 96 Bl. X1, Iasi
Website: http://www.acos.ro
Telefon: 0723342412
Email: catalin [la] acos.ro
Pagina de Facebook: –


Expert Evaluator SRL

Adresa: Bd. Nicolae Iorga nr.4, bl. 905A, parter, Iasi
Website: http://www.expert-evaluator.ro/
Telefon: 0755132481
Email: office [la] expert-evaluator.ro
Pagina de Facebook: –


Informatii utile

Luand in calcul motivul pentru care e intocmit un raport de evaluare, exista urmatoarele feluri:

 • Evaluare in scopul obtinerii unui credit ipotecar;
 • Evaluare pentru raportare financiara;
 • Evaluare pentru schimb de proprietati
 • Evaluare pentru garantare imprumuturi;
 • Evaluare pentru stabilirea cotei de impozitare;
 • Evaluare pentru vanzare-cumparare;
 • Evaluare pentru vanzare fortata;
 • Evaluare pentru investitii realizate asupra unei proprietati;
 • Evaluarea aportului in natura la capitalul social al societatilor comerciale;
 • Reevaluarea imobilizarilor corporale in conformitate cu standardele internationale de contabilitate;
 • Alocarea pretului de cumparare conform IFRS 3;
 • Evaluare pentru lichidare administrativa sau judiciara;
 • Evaluare pentru incheierea unei polite de asigurare;
 • Evaluare pentru rezolvarea litigiilor;
 • Evaluare pentru procesele de expropriere;
 • Evaluare pentru intocmirea dosarelor de emigrare.

Cum evaluam un evaluator imobiliar?

Decizia de a alege un evaluator imobiliar Iasi este cu implicatii majore. Bineinteles ca ati luat in calcul importanta nivelului de experienta si abilitatilor specifice profesionistului ca si valori de selectie, dar cum veti realiza o apreciere obiectiva a aceste detalii? Inceputul in evaluare este bineinteles verificarea acreditarii de membru al asociatiei nationale ANEVAR. Aceasta reprezinta asociatia profesionala responsabila pentru educarea cat si formarea acestor profesionisti, asa cum solicita prevederile legale din momentul prezent. Pe aceasta cale, veti dobandi siguranta ca evaluarea obtinuta este unul care respecta cu strictete standardele care se aplica in domeniul evaluarilor.

Care este misiunea unui evaluator imobiliar?

Evaluatorul imobiliar este de asteptat sa fie o persoana competenta si experimentata, care intelege responsabilitatile cu care se insarcineaza si poseda cunostintele de specialitate pentru evaluarea proprietatii despre care este vorba. Codul deontologic al profesiei specifica faptul ca, in cazul in care profesionistul respectiv nu detine resursele si capacitatile necesare pentru a realiza fara probleme o evaluare, specialistul nu are voie sa accepte lucrarea.

Unul din criteriile de maxima importanta in alegerea unui expert este pregatirea acestuia in acea nisa. Aceasta activitate este una complicata, care aduce impreuna numeroase domenii de activitate, spre exemplu, dar nelimitandu-se la inginerie, cadastru, constructii, arhitectura, topografie, matematica aplicata si statistici, drept civil, analiza si economie.

Cu toate acestea, un singur specialist nu poate stapani la perfectie toate aceste domenii. Astfel, de cele mai multe ori, veti observa ca evaluatorul imobiliar este mereu in contact cu diversi colaboratori si colegi din numeroase sectoare.

Pretul este alt factor in alegerea unui profesionist. Ca regula de baza, un tarif redus nu reprezinta o garantie a calitatii, si de cele mai multe ori, onorariul foarte scazut va atrage cheltuieli aditionale in viitor, care provin din cauza slabei calitati a unui serviciu realizat in mod superficial.

Termenul de finalizare al evaluarii este, de asemenea, un factor semnificativ. In situatia in care un eventual prestator va coteaza un termen de finalizare al lucrarii mai scurt decat 72 de ore, este momentul sa va mai ganditi. Considerand nivelul de complexitate a unei asemenea lucrari, un termen prea scurt trebuie sa va intoarca in directia reinceperii procesului de alegere a unei firme de specialitate.

Cum alegem evaluatorul imobiliar potrivit?

Varianta legitima de a intra intr-o relatie de prestari servicii este pe baza unui contract. In acest fel ar trebui sa actionati si in ceea ce priveste un evaluator imobiliar, atat pentru a va construi imagine clara si corecta legat de ceea ce va va fi livrat, cat si pentru a va asigura in eventualitatea realizarii uneor erori. Standardele de evaluare mentioneazaz, totodata, obligativitatea incheierii unui contract pentru serviciile prestate.

Luand in considerare faptul ca in tara noastra numarul de evaluatori este in acest moment mai mare de 4000, cu grade diferite de experienta si pregatire, este indicat sa optati pentru un prestator propus de de cineva in care aveti incredere.

Inainte de toate, un evaluator imobiliar Iasi trebuie sa fie integru si sincer. Cele doua calitati se explica prin lipsa intereselor si obiectivitate, ceea ce va ofera o evaluarea de calitate ridicata.