Evaluatori imobiliari in Iasi

Pe aceasta pagina gasiti o lista cu evaluatori imobiliari din Iasi. Pentru a intra mai usor in contact cu un astfel de specialist din orasul Dvs care sa va ajute cu Evaluarea Proprietatilor Imobiliare, Evaluarea Bunurilor Mobile si Evaluarea Intreprinderilor , am inclus urmatoarele informatii:

 • Numele;
 • Nr. de telefon;
 • Adresa;
 • Website (daca exista);
 • Email;
 • Pagina de Facebook (daca exista).

Evaluari imobiliare in Iasi – Lista cu experti

Axa Evaluari SRL

Adresa: Str. Lacului Nr. 5, Iasi
Website: http://www.axaevaluari.ro/
Telefon: 0745454543
Email: constantin.alexa [la] axaevaluari.ro
Pagina de Facebook: –


Acos Constulting SRL

Adresa: Str. Eternitate Nr. 96 Bl. X1, Iasi
Website: http://www.acos.ro
Telefon: 0723342412
Email: catalin [la] acos.ro
Pagina de Facebook: –


Expert Evaluator SRL

Adresa: Bd. Nicolae Iorga nr.4, bl. 905A, parter, Iasi
Website: http://www.expert-evaluator.ro/
Telefon: 0755132481
Email: office [la] expert-evaluator.ro
Pagina de Facebook: –


Informatii utile

Luand in calcul scopul pentru care este intocmit un raport de evaluare, putem identifica urmatoarele categorii:

 • Evaluare pentru a obtine un credit ipotecar;
 • Evaluare spre a realiza o raportare financiara;
 • Evaluare in scopul unui schimb de proprietati
 • Evaluare pentru a garanta un imprumut;
 • Evaluare pentru stabilirea cotei de impozitare;
 • Evaluare pentru vanzare-cumparare;
 • Evaluare pentru vanzare fortata;
 • Evaluare pentru investitii realizate asupra unei proprietati;
 • Evaluarea aportului in natura la capitalul social al societatilor comerciale;
 • Reevaluarea imobilizarilor corporale in conformitate cu standardele internationale de contabilitate;
 • Alocarea pretului de cumparare conform IFRS 3;
 • Evaluare pentru lichidare administrativa sau judiciara;
 • Evaluare pentru incheierea unei polite de asigurare;
 • Evaluare pentru rezolvarea litigiilor;
 • Evaluare pentru procesele de expropriere;
 • Evaluare pentru intocmirea dosarelor de emigrare.

Cum se evalueaza munca unui evaluator imobiliar?

Decizia de a alege un evaluator imobiliar Iasi este foarte importanta. Bineinteles ca v-ati gandit deja la importanta experientei acumulate si abilitatilor specifice specialistului ca si valori de selectie, cu toate acestea cum veti aprecia obiectiv aceste detalii? Startul in procesul de evaluare este bineinteles verificarea acreditarii de membru al asociatiei ANEVAR. Aceasta constituie asociatia profesionala responsabila pentru educarea cat si formarea acestor profesionisti, asa cum solicita prevederile legale in vigoare. Astfel, veti dobandi siguranta ca munca executata este unul care respecta standardele care se aplica in domeniul evaluarilor.

Cum puteti identifica un evaluator imobiliar bun?

Evaluatorul imobiliar este de asteptat sa fie o persoana competenta si responsabila, care intelege sarcina asumata si poseda pregatirea potrivita pentru evaluarea tipului de imobil sau proprietate in cauza. Codul deontologic al acestei profesii specifica faptul ca, atunci cand evaluatorul respectiv nu poseda resursele si capacitatile necesare pentru a realiza fara complicatii o evaluare, nici nu ar trebui sa o accepte.

Unul din criteriile de maxima importanta in selectionarea unui specialist este nivel de experienta in acel sector. Aceasta activitate este una complicata, care include un numar mare de sectoare de activitate, incluzand dar dar nu numai, arhitectura, cadastru,constructii, topografie, matematica aplicata si statistici, drept civil, analiza si economie.

Chiar si asa, un singur specialist nu poate cunoaste la perfectie toate aceste domenii. Astfel, in general, veti afla ca evaluatorul imobiliar lucreaza impreuna cu multi colaboratori si colegi din alte domenii.

Tariful practicat este al doilea criteriu in alegerea unui specialist. In general, un onorariu foarte scazut ridica semne de intrebare in ceea ce priveste calitatea, si in cele mai multe cazuri, tariful foarte scazut semnifica cheltuieli ulterioare suplimentare, provenite din calitatea scazuta a serviciului efectuat de suprafata.

Durata de finalizare a evaluarii este, in acelasi timp, un criteriu semnificativ. In situatia in care un eventual prestator va ofera un termen de realizare al lucrarii de 2-3 zile lucratoare, ar trebui sa va luati un moment de gandire. Avand in vedere gradul de dificultate al acestui tip de activitate, un termen foarte rapid ar trebui sa va intoarca in directia reluarii procesului de selectare a unei companii de specialitate.

Ce pasi trebuie urmati pentru a alege un evaluator imobiliar bun?

Varianta legitima de a intra intr-o relatie de prestari servicii este pe baza unui contract. Acesta este modul in care trebuie sa actionati si in legatura cu un evaluator imobiliar, atat pentru a avea o imagine limpede si exacta in legatura cu ceea ce va va fi livrat, cat si pentru a fi asigurati in situatia in care au loc greseli. Standardele de evaluare prevad, totodata, necesitatea incheierii unui contract pentru prestarea acestor servicii.

Considerand faptul ca in Romania numarul evaluatorilor este in momentul de fata mai mare de 4000, la diverse nivele de competenta si profesionalism, ar fi de preferat sa alegeti un prestator propus de o persoana cu care aveti o relatie de incredere.

In primul rand, un evaluator imobiliar Iasi este obligat sa fie integru si sincer. Aceste doua calitati se exemplifica prin lipsa interesului personal si obiectivitate permanenta, iar in acest mod va garanteaza o evaluarea de calitate ridicata.