Evaluator analiza de risc la securitate fizica Targu Jiu

Cautati un evaluator de risc la securitatea fizica in Targu Jiu sau alta localitate din judet, iar un pret cat mai bun este important pentru Dvs?

 

Completati formularul de mai jos, si obtineti gratuit 5 oferte de pret de la profesionisti autorizati locali prin intermediul platformei Evaluari24 – iar Dvs o puteti alege pe cea mai avantajoasa! Rapid, comod, gratuit!

 

(*completarea formularului nu va obliga la nimic, ci doar constituie o cerere de oferta; daca nu sunteti multumit/a de oferte, puteti contacta oricand alti evaluatori autorizati)

Evaluatori de risc la securitatea fizica Targu Jiu

Alaturati-va celor peste 3500 de clienti multumiti de colaborarea cu Evaluari24

Informatii utile

In vederea depunerii spre avizare a unui plan de paza pentru o societate comerciala din Targu Jiu, este nevoie de o analiza de risc la securitatea fizica. Aceasta este o etapa premergatoare impusa, preliminara unui set de actiuni care vor duce, in final, la implementarea unor masuri de siguranta., si poate fi elaborata doar de un evaluator de risc la securitate fizica autorizat.

Analiza de risc la securitatea fizica Targu Jiu – Principalele etape de efectuat

 • determinarea contextului;
 • identificarea riscurilor;
 • analiza riscurilor;
 • estimarea riscurilor;
 • mitigarea riscurilor.

Activitatile de paza si protectie care nu au la baza o evaluare de risc sunt considerate ilegale si se vor sanctiona cu amenzi in valoare de pana la 50.000 lei, conform Hotararii de Guvern 301/2013. Autoritatile locale sau imputerniciti ai acestora, politistii si jandarmii sunt indreptatiti sa constate contraventiile, precum si sa aplice sanctiunile.

Documentatia aferenta analizei de risc la securitatea fizica trebuie sa includa un raport de analiza si diminuare a riscurilor la securitatea fizica, o grila de evaluare, personalizata in functie de tipul activitatii entitatii si alte documente suport.

Costurile aferente analizei de risc la securitatea fizica se stabilesc prin negociere directa, si pot varia in functie de mai multi factori: tipul de activitate desfasurat, suprafata construita si cea totala a unitatii, numarul de angajati, valoarea estimata a bunurilor, amplasarea unitatii, eventualele masuri de siguranta deja luate, numarul unitatilor / punctelor de lucru.

Evaluator de risc la securitatea fizica Targu Jiu – Cum alegem expertul?

Costurile scazute nu sunt mereu un avantaj, si pot chiar deveni un dezavantaj in anumite situatii, putand fi cauzate de: lipsa de experienta a expertului evaluator pe domeniul de activitate al firmei, un raport lacunar de analiza si diminuare a riscurilor- existand chiar posibilitatea anularii de catre politie, recomandarea unor masuri de siguranta costisitoare, nefundamentate, sau superficialitate in analiza punctelor slabe si pericolelor existente.

Evaluare de risc la securitatea fizica Targu Jiu – Cand este necesara?

Hotararea de Guvern nr. 301/2012, articolul 2, alineatul (1) din Anexa specifica faptul ca masurile de securitate aferente protectiei obiectivelor, bunurilor si valorilor se implementeaza pe baza analizei de risc la securitatea fizica.

Evaluarea de risc la securitatea fizica este necesara in mai multe situatii:

 • societatea se afla sub incidenta prevederilor Legii nr. 333/2003, capitolul I, articolul 2, alineatul (1);
 • exista, sau se va elabora, Planul de paza, care trebuie avizat de politia din zona in care societatea isi desfasoara activitatea;
 • exista, sau se va elabora, Proiectul sistemului de alarma impotriva efractiei, care trebuie avizat de politia din judetul in care societatea isi desfasoara activitatea;
 • aceasta analiza va stabili pericolele si punctele slabe ale societatii, optimizand serviciul de paza si sistemul de securitate;
 • orice fenomen/eveniment de securitate ar putea produce pagube materiale sau pierderi umane, cu urmari grave;
 • o societate se poate proteja impotriva concurentei, avand insa nevoie de expertul in evaluare pentru protectia impotriva infractorilor;
 • implementarea indicatiilor expertului poate preveni si diminua riscurile intr-o masura considerabila;
 • implementarea masurilor recomandate in urma analizei de risc, cum ar fi de exemplu gratiile sau foliile antiefractie, sistemele de alarmare sonore sau optice, prin simpla lor vizibilitate, pot descuraja potentiali intrusi.

Evaluare analiza de risc la securitatea fizica Targu Jiu – Cand trebuie efectuata?

Analiza de risc precede implementarea masurilor de siguranta, insa nu trebuie omise reviziile acesteia, necesare in urmatoarele situatii:
 • la fiecare trei ani, pentru actualizarea caracteristicilor interne si externe generatoare sau modificatoare ale riscurilor la siguranta fizica a entitatii;
 • in maxim 60 de zile de la producerea unui eveniment care a periclitat siguranta fizica a entitatii;
 • in maxim 30 de zile de la aparitia unor modificari aduse obiectului de activitati a societatii, functionalitatii sau structurii cladirii, conform Instructiunii MAI nr. 9/2013, articolul 4, alin. (4) .