Pe aceasta pagina gasiti o lista cu evaluatori imobiliari din Cluj Napoca. Pentru a intra mai usor in contact cu un astfel de specialist din orasul Dvs care sa va ajute cu Evaluarea Proprietatilor Imobiliare, Evaluarea Bunurilor Mobile si Evaluarea Intreprinderilor , am inclus urmatoarele informatii:

  • Numele;
  • Nr. de telefon;
  • Adresa;
  • Website (daca exista);
  • Email;
  • Pagina de Facebook (daca exista).

Aveti nevoie de o evaluare imobiliara si pretul este important pentru Dvs?

Evaluari24.ro va ofera posibilitatea de a obtine oferte de pret de la 5 evaluatori imobiliari, iar Dvs o puteti alege pe cea care va convine. Tot ce trebuie sa faceti este sa completati formularul de mai jos:
(*completarea formularului nu va obliga la nimic, ci doar constituie o cerere de oferta; daca nu sunteti multumit/a de oferte, puteti contacta oricand alti evaluatori.)
 

Numele Dvs (necesar)

Adresa de email (necesara)

Nr de telefon (necesar)

Localitate (necesara)

Detalii despre lucrare

Alte detalii (optional)
 

Evaluari imobiliare in Cluj Napoca – Lista cu experti

Eculda SRL

Adresa: Str. Al.Vaida Voievod Nr.2
Website: http://www.eculda.ro/
Telefon: 0744646475
Email: eculda@upcmail.ro
Pagina de Facebook:


Intech Proiect SRL

Adresa: Nespecificat
Website: http://www.intechproiect.ro/
Telefon: 0740613737
Email: anamaria@intechproiect.ro
Pagina de Facebook:


Adeval Consulting SRL

Adresa: Piata Avram Iancu nr. 15
Website: http://www.adeval.ro
Telefon: 0740430051
Email: lacramioara.teleuca@adeval.ro
Pagina de Facebook:


Cum sa ne pregatim petru evaluare imobilul

Acele persoane care doresc sa isi vinda apartamentul trebuie sa stie ce va lua in calcul evaluatorul imobiliar din Cluj Napoca ales cand acesta va estima care este valoarea proprietatii.

O investitie care este inspirata poate sa creasca pretul apartamentului cu cateva mii de euro. Sunt un sir de aspecte de care evaluatorul tine seama la evaluarea unui imobil. El va analiza atat calitatea si starea in care se afla constructia, dar si imbunatatirile interioare si finisajele, precum si cele exterioare, de exemplu, existenta unei gradini, a unui garaj ori a locului de parcare asigurat, ba chiar si costul lunar pentru intretinerea respectivei locuinte. Starea in care se afla spatiile de folosinta comuna, ca si imbunatatirile si curatenia, mai ales daca vorbim despre blocuri, sunt toate de luat in calcul de catre expert.

Primul aspect al evaluarii este insa situatia juridica, documentatia. Referitor la deficientele care trebuie remediate de catre proprietar, acesta apartin de aspectul fizic al locuintei.

Un apartament trebuie sa fie in prealabil igienizat, sa fie izolat termic si sa fie dotat, daca se poate, cu geamuri termopan. Un expert evaluator este frapat prima data de umezeala, igrasie si pereti innegriti. Insa nici investitiile prea ridicate nu sunt indicate, deoarece suma nu s-ar putea amortiza prin vanzarea respectivei locuinte.

In calculul valorii locuintei conteaza foarte mult zona, vecinatatile si amplasamentul, dar si vederea (in cazul penthouse-urilor). Se va analiza nivelul poluarii in zona, zgomotul, accesul si infrastructura, distantele fata de unitatile de invatamant, centre comerciale, parcuri, accesul la transportul in comun s. a. m. d. Insa si unele proiecte inca nefinalizate au capacitatea de a influenta pretul unei locuinte. De exemplu, constructia in zona a unui hipermarket, a unei piete agroalimentare etc. pot salt apretul de vanzare, in vreme ce constructia unui bloc inalt alaturi de o casa scoasa pentru vazare va putea scadea dramatic valoarea acesteia.

La inceput, proprietarul va pune la dispozitia evaluatorului imobiliar din Cluj Napoca actele care atesta dreptul de proprietate. Deci, sunt necesare actele originale ale imobilului si actele cadastrale. Reamintim: cadastrul este un registru in care sunt inscrise toate lucrarile tehnice efectuate pentru a identifica, a delimita, a masura si a reprezenta grafic suprafetele imobilului respectiv. Este obligatorie si intabularea imobilului pe numele actualului proprietar – adica o inscriere finala in cartea funciara (un registru oficial de evidenta a bunurilor materiale imobile si proprietatilor de teren individuale aflate intr-o regiune, cu mentiunea numelui proprietarului, a suprafetei imobilului si vecinatatile sale) a dreptului de proprietate. Daca este vorba despre vile sau case, se cere si cartea tehnica a constructiei. Se fac copii dupa toate aceste acte, se stampileaza cu ștampila „Conform cu originalul” si se depun la dosar. Evaluatorul, dupa verificarea actelor, va inspecta imobilul la fata locului.

Evaluarea unei locuinte este obligatorie cand exista intentia contractarii unui credit bancar cu ipoteca ori pentru refinantarea unui mai vechi credit imobiliar. De asemenea, evaluarea unui imobil se mai impune in cazul vanzarii, partajului ori dezmembrării (cazul unui teren aflat in coproprietate cand se doreste iesirea din indiviziune).