Pe aceasta pagina gasiti o lista cu evaluatori imobiliari din Buzau. Pentru a intra mai usor in contact cu un astfel de specialist din orasul Dvs, am inclus urmatoarele informatii:

  • Numele;
  • Nr. de telefon;
  • Adresa;
  • Website (daca exista);
  • Email;
  • Pagina de Facebook (daca exista).

Evaluari imobiliare in Buzau – Lista cu experti

Varzaru Gerard George – Evaluator autorizat ANEVAR

Adresa: Str. N. Beldiceanu 7, Buzau
Website: –
Telefon: 0744.512-225;
Email: geluvarzaru@yahoo.com;
Pagina de Facebook: https://www.facebook.com/ElectricSolutions.ro/

Program: Luni – Duminica: 08:00 – 22:00
Detalii:

Evaluator autorizat ANEVAR ofer servicii profesionale de evaluare proprietati imobiliare, evaluare pentru impozitare, evaluare pentru raportare financiara.

”EVALUATOR” este acea persoana fizica sau juridica care

  • cunoaste, intelege si poate pune in aplicare in mod corect acele metode si tehnici recunoscute care sunt necesare pentru efectuarea unei evaluari credibile in conformitate cu ”Standardele de evaluare” si Codul Deontologic al Profesiei de Evaluator,
  • este membru al unei asociatii nationale profesionale de evaluare recunoscute ca fiind de utilitate publica, avand calitatea de ” evaluator -membru titular”.

Conform OUG nr 52 din 14.09.2016,prin documentul publicat in Monitorul Oficial nr 727 din 20 septembrie 2016,la Articolul 83, este specificat faptul ca orice client care se adreseaza unei banci si aplica pentru un credit cu ipoteca imobiliara are DREPTUL legal de a refuza evaluatorul impus de catre institutia financiara pentru realizarea raportului de evaluare si poate sa aleaga un evaluator autorizat ANEVAR din lista de evaluatori.


Cum sa ne pregatim petru evaluare imobilul

Acele persoane care doresc sa isi vinda apartamentul trebuie sa stie ce va lua in calcul evaluatorul imobiliar din Buzau ales cand acesta va estima care este valoarea proprietatii.

O investitie care este inspirata poate sa creasca pretul apartamentului cu cateva mii de euro. Sunt un sir de aspecte de care evaluatorul tine seama la evaluarea unui imobil. El va analiza atat calitatea si starea in care se afla constructia, dar si imbunatatirile interioare si finisajele, precum si cele exterioare, de exemplu, existenta unei gradini, a unui garaj ori a locului de parcare asigurat, ba chiar si costul lunar pentru intretinerea respectivei locuinte. Starea in care se afla spatiile de folosinta comuna, ca si imbunatatirile si curatenia, mai ales daca vorbim despre blocuri, sunt toate de luat in calcul de catre expert.

Aspectul fizic

Primul aspect al evaluarii este insa situatia juridica, documentatia. Referitor la deficientele care trebuie remediate de catre proprietar, acesta apartin de aspectul fizic al locuintei.

Un apartament trebuie sa fie in prealabil igienizat, sa fie izolat termic si sa fie dotat, daca se poate, cu geamuri termopan. Un expert evaluator este frapat prima data de umezeala, igrasie si pereti innegriti. Insa nici investitiile prea ridicate nu sunt indicate, deoarece suma nu s-ar putea amortiza prin vanzarea respectivei locuinte.

Locatia

In calculul valorii locuintei conteaza foarte mult zona, vecinatatile si amplasamentul, dar si vederea (in cazul penthouse-urilor). Se va analiza nivelul poluarii in zona, zgomotul, accesul si infrastructura, distantele fata de unitatile de invatamant, centre comerciale, parcuri, accesul la transportul in comun s. a. m. d. Insa si unele proiecte inca nefinalizate au capacitatea de a influenta pretul unei locuinte. De exemplu, constructia in zona a unui hipermarket, a unei piete agroalimentare etc. pot salt apretul de vanzare, in vreme ce constructia unui bloc inalt alaturi de o casa scoasa pentru vazare va putea scadea dramatic valoarea acesteia.

Actele

La inceput, proprietarul va pune la dispozitia evaluatorului imobiliar din Buzau actele care atesta dreptul de proprietate. Deci, sunt necesare actele originale ale imobilului si actele cadastrale. Reamintim: cadastrul este un registru in care sunt inscrise toate lucrarile tehnice efectuate pentru a identifica, a delimita, a masura si a reprezenta grafic suprafetele imobilului respectiv. Este obligatorie si intabularea imobilului pe numele actualului proprietar – adica o inscriere finala in cartea funciara (un registru oficial de evidenta a bunurilor materiale imobile si proprietatilor de teren individuale aflate intr-o regiune, cu mentiunea numelui proprietarului, a suprafetei imobilului si vecinatatile sale) a dreptului de proprietate. Daca este vorba despre vile sau case, se cere si cartea tehnica a constructiei. Se fac copii dupa toate aceste acte, se stampileaza cu ștampila „Conform cu originalul” si se depun la dosar. Evaluatorul, dupa verificarea actelor, va inspecta imobilul la fata locului.

Credit bancar sau refinantare

Evaluarea unei locuinte este obligatorie cand exista intentia contractarii unui credit bancar cu ipoteca ori pentru refinantarea unui mai vechi credit imobiliar. De asemenea, evaluarea unui imobil se mai impune in cazul vanzarii, partajului ori dezmembrării (cazul unui teren aflat in coproprietate cand se doreste iesirea din indiviziune).