Evaluatori imobiliari sector 5 Bucuresti

Pe aceasta pagina gasiti o lista cu evaluatori imobiliari din sectorul 5 din Bucuresti. Pentru a intra mai usor in contact cu un astfel de specialist din orasul Dvs care sa va ajute cu Evaluarea Proprietatilor Imobiliare, Evaluarea Bunurilor Mobile si Evaluarea Intreprinderilor , am inclus urmatoarele informatii:

 • Numele;
 • Nr. de telefon;
 • Adresa;
 • Website (daca exista);
 • Email;
 • Pagina de Facebook (daca exista).

Evaluari imobiliare in sector 5 Bucuresti – Lista cu experti

Romprop Invest SRL

Adresa: Str. Sg. Maj. Nedeleanu Ion nr.3, bl. P39, sc.1, et.7, ap.24, Sector 5
Website: http://www.romprop.ro/
Telefon: 0748888111
Email: merlusca@yahoo.com
Pagina de Facebook:


Activ Property Services

Adresa: Str. Doctor Carol Davila 34, Etaj 4, Sector 5
Website: https://www.evaluari-proprietati-romania.ro/
Telefon: 021.408-0300
Email: office [at] activpropertyservices.ro
Pagina de Facebook: https://www.facebook.com/ActivPropertyServices


Informatii utile

Din punct de vedere al motivului pentru care e intocmit un raport de evaluare, pot fi distinse urmatoarele feluri:

 • Evaluare in scopul obtinerii unui credit ipotecar;
 • Evaluare pentru a intocmi o raportare financiara;
 • Evaluare pentru schimb de proprietati
 • Evaluare pentru a garanta un imprumut;
 • Evaluare pentru stabilirea cotei de impozitare;
 • Evaluare pentru vanzare-cumparare;
 • Evaluare pentru vanzare fortata;
 • Evaluare pentru investitii realizate asupra unei proprietati;
 • Evaluarea aportului in natura la capitalul social al societatilor comerciale;
 • Reevaluarea imobilizarilor corporale in conformitate cu standardele internationale de contabilitate;
 • Alocarea pretului de cumparare conform IFRS 3;
 • Evaluare pentru lichidare administrativa sau judiciara;
 • Evaluare pentru incheierea unei polite de asigurare;
 • Evaluare pentru rezolvarea litigiilor;
 • Evaluare pentru procesele de expropriere;
 • Evaluare pentru intocmirea dosarelor de emigrare.

Cum evaluam un evaluator imobiliar?

Decizia de a alege un evaluator imobiliar sector 5 este una extrem de importanta. Bineinteles ca ati luat in calcul importanta experientei si abilitatilor specifice specialistului ca si valori de selectie, cu toate acestea cum puteti aprecia obiectiv aceste domenii? Inceputul in evaluare inseamna evident verificarea calitatii de membru ANEVAR. Aceasta este asociatia profesionala responsabila pentru instruirea si formarea acestor specialisti in evaluari, in conformitate cu prevederile legale active acum. In acest fel, veti fi sigur ca evaluarea obtinuta este unul care respecta cu strictete standardele din acest domeniu.

Care este misiunea unui evaluator imobiliar?

Evaluatorul imobiliar este recomandat sa fie o persoana competenta, care pricepe responsabilitatile cu care se insarcineaza si a acumulat cunostintele necesare pentru evaluarea proprietatii despre care este vorba. Codul deontologic al acestei profesii scoate in evidenta faptul ca, in situatia in care specialistul avut in vedere nu poseda pregatirea necesara pentru a efectua fara complicatii o evaluare, nici nu ar trebui sa o accepte.

Unul din criteriile de maxima importanta in alegerea unui specialist este experienta sa in domeniu. Aceasta activitate este una complexa, care include un numar mare de sectoare de activitate, spre exemplu, dar nelimitandu-se la inginerie, cadastru, constructii, arhitectura, topografie, matematica aplicata si statistici, drept civil, analiza si economie.

Chiar si asa, doar un singur om nu are capacitatea de a cunoaste de la cap la coada toate aceste sectoare. Asadar, de obicei, veti observa ca evaluatorul imobiliar lucreaza impreuna cu multi colaboratori si colegi din alte sectoare.

Tariful practicat este un alt factor in selectionarea unui profesionist. Ca principiu, un pret redus ridica semne de intrebare in ceea ce priveste calitatea, si in majoritatea situatiilor, tariful foarte scazut va atrage cheltuieli mai mari in timp, care provin din cauza slabei calitati a serviciului efectuat de suprafata.

Durata de finalizare a evaluarii este, in acelasi timp, un factor semnificativ. In situatia in care un posibil prestator va ofera un termen de realizare al expertizei mai scurt de 3 zile lucratoare, este indicat sa va luati un moment de gandire. Considerand gradul de dificultate al acestui tip de activitate, o durata scurta ar trebui sa va intoarca in directia reinceperii operatiunii de selectie al unei firme de specialitate.

Ce pasi trebuie urmati pentru a alege un evaluator imobiliar bun?

Singurul mod legal de a intra intr-o colaborare de prestari servicii este prin semnarea unui contract. In acest mod trebuie sa procedati si in relatia cu un evaluator imobiliar, atat pentru a obtine o imagine acurata si corecta asupra a ce va este oferit, insa si pentru a fi asigurati in eventualitatea realizarii uneor erori. Standardele de evaluare mentioneazaz, in acelasi timp, obligatia incheierii unui contract pentru serviciile prestate.

Avand in vedere faptul ca numarul evaluatorilor imobiliari din Romania este la momentul actual mai mare de 4000, existand diferente in ceea ce priveste competenta, este indicat sa optati pentru un prestator recomandat de o persoana cu care aveti o relatie de incredere.

In primul rand, un evaluator imobiliar sector 5 ar trebuie sa fie integru si sincer. Cele doua calitati se explica prin lipsa intereselor si obiectivitate, iar in acest mod va asigura o evaluarea de buna calitate.