Evaluatori imobiliari in Braila

Pe aceasta pagina gasiti o lista cu evaluatori imobiliari din Braila. Pentru a intra mai usor in contact cu un astfel de specialist din orasul Dvs care sa va ajute cu Evaluarea Proprietatilor Imobiliare, Evaluarea Bunurilor Mobile si Evaluarea Intreprinderilor , am inclus urmatoarele informatii:

 • Numele;
 • Nr. de telefon;
 • Adresa;
 • Website (daca exista);
 • Email;
 • Pagina de Facebook (daca exista).

Evaluari imobiliare in Braila – Lista cu experti

Dinu Valerica PFA

Adresa: Bd. Dorobantilor bl A9 ap 56, Braila
Website: –
Telefon: 0741265246
Email: dinu_valerica [la] yahoo.com
Pagina de Facebook: –


Gestaco Business Consulting SRL

Adresa: Str. Transilvaniei Nr. 1, Braila
Website: –
Telefon: 0239611045
Email: gestaco [la] braila.rdsnet.ro
Pagina de Facebook: –


Moise Aurelian PFA

Adresa: Str.Grivitei Nr. 218, Braila
Website: –
Telefon: 0747280640
Email: moise.aurelian [la] yahoo.com
Pagina de Facebook: –


Informatii utile

Din punct de vedere al obictivului pentru care se elaboreaza un raport de evaluare, pot fi distinse aceste feluri:

 • Evaluare spre a obtine credit ipotecar;
 • Evaluare pentru a intocmi o raportare financiara;
 • Evaluare pentru a realiza un schimb de proprietati
 • Evaluare spre a garanta un imprumut;
 • Evaluare pentru stabilirea cotei de impozitare;
 • Evaluare pentru vanzare-cumparare;
 • Evaluare pentru vanzare fortata;
 • Evaluare pentru investitii realizate asupra unei proprietati;
 • Evaluarea aportului in natura la capitalul social al societatilor comerciale;
 • Reevaluarea imobilizarilor corporale in conformitate cu standardele internationale de contabilitate;
 • Alocarea pretului de cumparare conform IFRS 3;
 • Evaluare pentru lichidare administrativa sau judiciara;
 • Evaluare pentru incheierea unei polite de asigurare;
 • Evaluare pentru rezolvarea litigiilor;
 • Evaluare pentru procesele de expropriere;
 • Evaluare pentru intocmirea dosarelor de emigrare.

Cum evaluam un evaluator imobiliar?

Atunci cand ne decidem asupra unui evaluator imobiliar Braila este foarte importanta. In mod sigur v-ati gandit deja la importanta experientei acumulate si abilitatilor specifice profesionistului in procesul de selectie, cu toate acestea cum veti aprecia obiectiv aceste caracteristici? Inceputul in actiunea de evaluare a expertului inseamna evident verificarea acreditarii de membru al asociatiei ANEVAR. Aceasta reprezinta asociatia profesionala responsabila pentru instruirea si formarea acestor experti, in conformitate cu prevederile legale active acum. Pe aceasta cale, veti avea certitudinea ca rezultatul final al evaluarii este unul care cunoaste si respecta standardele din acest domeniu.

Cum puteti identifica un evaluator imobiliar bun?

Evaluatorul imobiliar este de asteptat sa fie o persoana competenta, care intelege responsabilitatile cu care se insarcineaza si poseda cunostintele necesare pentru evaluarea proprietatii despre care este vorba. Codul deontologic al acestei profesii spune clar faptul ca, in cazul in care specialistul respectiv nu detine pregatirea necesara pentru a efectua fara probleme o evaluare, acesta trebuie sa o refuze.

Un factor foarte important in selectarea unui specialist este pregatirea acestuia in acea nisa. Activitatea in cauza este una complexa, care aduce impreuna un numar mare de sectoare de activitate, in principal dar nelimitandu-se la cadastru, constructii, arhitectura, inginerie, topografie, drept civil, matematica aplicata si statistici, analiza si economie.

Evident, nici o singura persoana nu va putea stapani de la cap la coada toate aceste sectoare. Astfel, in general, veti observa ca evaluatorul imobiliar este mereu in contact cu diversi colaboratori si colegi din numeroase sectoare.

Tariful practicat este alt aspect de selectie al unui specialist. Ca regula de baza, un pret foarte scazut ridica semne de intrebare in ceea ce priveste calitatea, si in majoritatea situatiilor, tariful sub pretul pietei semnifica cheltuieli ulterioare suplimentare, provenite din calitatea scazuta a lucrarii realizate neserios.

Termenul de finalizare al evaluarii este, totodata, un aspect foarte important. In cazul in care un posibil prestator va coteaza un termen de finalizare al evaluarii de 2-3 zile lucratoare, este momentul sa va cautati si alte variante. Avand in vedere gradul de dificultate a acestei activitati, un termen prea scurt ar trebui sa va intoarca in directia reinceperii operatiunii de alegere a unei companii de specialitate.

Ce aspecte luam in considerare pentru a a selecta cel mai bun evaluator imobiliar?

Varianta legitima de a incepe o colaborare de prestari servicii este prin semnarea unui contract. In acest fel ar trebui sa actionati si in legatura cu un evaluator imobiliar, atat pentru a avea o imagine acurata si exacta in legatura cu ce veti primi, dar si pentru a primi o garantie impotriva oricarui tip de erori si abateri. Standardele de evaluare prevad, in acelasi timp, necesitatea incheierii unui contract pentru prestarea acestor servicii.

Luand in considerare faptul ca in Romania numarul evaluatorilor este la momentul actual de peste 4000, existand diferente in ceea ce priveste competenta, ar fi de preferat sa optati pentru un prestator recomandat de de cineva cu care aveti o relatie de incredere.

In primul rand, un evaluator imobiliar Braila trebuie sa fie integru si sincer. Calitatile mentionate se explica prin lipsa interesului personal si obiectivitate permanenta, asadar va ofera o lucrare de buna calitate.