Evaluatori imobiliari in Baia Mare

Pe aceasta pagina gasiti o lista cu evaluatori imobiliari din Baia Mare. Pentru a intra mai usor in contact cu un astfel de specialist din orasul Dvs care sa va ajute cu Evaluarea Proprietatilor Imobiliare, Evaluarea Bunurilor Mobile si Evaluarea Intreprinderilor , am inclus urmatoarele informatii:

 • Numele;
 • Nr. de telefon;
 • Adresa;
 • Website (daca exista);
 • Email;
 • Pagina de Facebook (daca exista).

Evaluari imobiliare in Baia Mare – Lista cu experti

Megepa Consult SRL

Adresa: Str. Tiblesului nr. 41
Website: –
Telefon: 0744599398
Email: maremarcel [la] yahoo.com
Pagina de Facebook: –


Sabadis V. Melania Cosmina PFA

Adresa: Str. George Cosbuc nr. 17 ap. 1
Website: http://regio-expert.ro
Telefon: 0744217665
Email: sabadispfa [la] yahoo.com
Pagina de Facebook: –


Efficient Serv SRL

Adresa: Str.Trandafirilor, Nr.32
Website: –
Telefon: 0722509206
Email: efficient_serv [la] yahoo.com
Pagina de Facebook: –


Informatii utile

Din punct de vedere al obictivului pentru care este intocmit un raport de evaluare, putem identifica aceste tipuri:

 • Evaluare in scopul obtinerii unui credit ipotecar;
 • Evaluare pentru a intocmi o raportare financiara;
 • Evaluare in scopul unui schimb de proprietati
 • Evaluare spre a garanta un imprumut;
 • Evaluare pentru stabilirea cotei de impozitare;
 • Evaluare pentru vanzare-cumparare;
 • Evaluare pentru vanzare fortata;
 • Evaluare pentru investitii realizate asupra unei proprietati;
 • Evaluarea aportului in natura la capitalul social al societatilor comerciale;
 • Reevaluarea imobilizarilor corporale in conformitate cu standardele internationale de contabilitate;
 • Alocarea pretului de cumparare conform IFRS 3;
 • Evaluare pentru lichidare administrativa sau judiciara;
 • Evaluare pentru incheierea unei polite de asigurare;
 • Evaluare pentru rezolvarea litigiilor;
 • Evaluare pentru procesele de expropriere;
 • Evaluare pentru intocmirea dosarelor de emigrare.

Cum se evalueaza munca unui evaluator imobiliar?

Atunci cand ne decidem asupra unui evaluator imobiliar Baia Mare este foarte importanta. Bineinteles ca v-ati gandit deja la importanta experientei acumulate si abilitatilor specifice profesionistului ca si criterii de departajare, insa cum veti aprecia obiectiv aceste caracteristici? Startul in procesul de evaluare consta in verificarea acreditarii de membru ANEVAR. ANEVAR constituie asociatia profesionala responsabila pentru instruirea si formarea acestor experti, conform cu prevederile legale in vigoare. Pe aceasta cale, veti dobandi siguranta ca rezultatul final al evaluarii este unul care respecta cu strictete standardele care se aplica in domeniul evaluarilor.

Ce calitatii trebuie sa aiba un evaluator imobiliar?

Evaluatorul imobiliar este de asteptat sa fie o persoana competenta si experimentata, care intelege responsabilitatea pe care si-o asuma si a acumulat cunostintele de specialitate pentru evaluarea tipului de imobil sau proprietate in cauza. Codul deontologic al acestei profesii spune clar faptul ca, in situatia in care evaluatorul avut in vedere nu are in posesie cunostintele de care este nevoie pentru a termina fara complicatii o evaluare, nici nu ar trebui sa o accepte.

Poate cel mai important criteriu in alegerea unui profesionsit este pregatirea acestuia in acel sector. Aceasta activitate este una dificila, care include mai multe domenii de activitate, in principal dar dar nu numai, inginerie, cadastru, constructii, arhitectura, topografie, matematica aplicata si statistici, drept civil, analiza si economie.

Evident, doar un singur om nu are capacitatea de a cunoaste perfect toate aceste domenii. Astfel, de cele mai multe ori, veti afla ca evaluatorul imobiliar are o vasta retea de colaboratori si colegi din numeroase domenii.

Pretul este al doilea aspect de selectie al unui specialist. Ca regula de baza, un onorariu redus poate insemna o calitate slaba, si de cele mai multe ori, tariful redus va atrage cheltuieli ulterioare suplimentare, care rezulta din cauza slabei calitati a lucrarii realizate neserios.

Timpul de asteptare pentru efectuarea evaluarii este, in acelasi timp, un factor foarte important. In cazul in care un eventual prestator va ofera un termen de efectuare al lucrarii mai scurt de 3 zile lucratoare, este momentul sa va mai ganditi. Avand in vedere nivelul de dificultate a acestei activitati, un termen foarte rapid este recomandat sa va duca in directia reluarii actiunii de selectare a unei firme de specialitate.

Ce pasi trebuie urmati pentru a alege un evaluator imobiliar bun?

Varianta legitima de a intra intr-o relatie de prestari servicii este prin intermediul unui contract. In acest fel ar trebui sa actionati si in ceea ce priveste un evaluator imobiliar, atat pentru a avea o imagine limpede si exacta legat de ce va este oferit, cat si pentru a primi o garantie in situatia in care au loc greseli. Standardele de evaluare cer, totodata, obligatia realizarii unui contract de prestari servicii.

Avand in vedere faptul ca in tara noastra numarul de evaluatori este in momentul de fata de peste 4000, cu grade diferite de experienta si pregatire, ar fi de preferat sa selectati un prestator recomandat de de un apropiat cu care aveti o relatie de incredere.

Mai important decat orice este faptul ca, un evaluator imobiliar Baia Mare trebuie sa fie integru si sincer. Aceste doua calitati se exemplifica prin lipsa interesului personal si obiectivitate permanenta, asadar va ofera o evaluarea de calitate ridicata.