Evaluatori imobiliari in Alba Iulia

Pe aceasta pagina gasiti o lista cu evaluatori imobiliari din Alba Iulia. Pentru a intra mai usor in contact cu un astfel de specialist din orasul Dvs care sa va ajute cu Evaluarea Proprietatilor Imobiliare, Evaluarea Bunurilor Mobile si Evaluarea Intreprinderilor , am inclus urmatoarele informatii:

 • Numele;
 • Nr. de telefon;
 • Adresa;
 • Website (daca exista);
 • Email;
 • Pagina de Facebook (daca exista).

Evaluari imobiliare in Alba Iulia – Lista cu experti

Cosmin George Roman PFA

Adresa: Str. Gemina nr. 2, Bl. AC17, ap. 13
Website:
Telefon: 0744571067
Email: geroconsulting [la] yahoo.com
Pagina de Facebook:


Constantinescu Horia Dorin PFA

Adresa: Str. Scarisoara Nr. 83
Website:
Telefon: 0744510993
Email: horiadorin.constantinescu [la] yahoo.com
Pagina de Facebook:


Raduly Alexandru Aurel PFA

Adresa: Str. H. Coanda nr. 24
Website: http://www.evaluator-alba.ro/
Telefon: 0753316232
Email: alex.raduly [la] yahoo.com
Pagina de Facebook:


Informatii utile

Din punct de vedere al obictivului pentru care este intocmit un raport de evaluare, putem identifica aceste categorii:

 • Evaluare in scopul obtinerii unui credit ipotecar;
 • Evaluare pentru a intocmi o raportare financiara;
 • Evaluare in scopul unui schimb de proprietati
 • Evaluare pentru garantare imprumuturi;
 • Evaluare pentru stabilirea cotei de impozitare;
 • Evaluare pentru vanzare-cumparare;
 • Evaluare pentru vanzare fortata;
 • Evaluare pentru investitii realizate asupra unei proprietati;
 • Evaluarea aportului in natura la capitalul social al societatilor comerciale;
 • Reevaluarea imobilizarilor corporale in conformitate cu standardele internationale de contabilitate;
 • Alocarea pretului de cumparare conform IFRS 3;
 • Evaluare pentru lichidare administrativa sau judiciara;
 • Evaluare pentru incheierea unei polite de asigurare;
 • Evaluare pentru rezolvarea litigiilor;
 • Evaluare pentru procesele de expropriere;
 • Evaluare pentru intocmirea dosarelor de emigrare.

Cum evaluam un evaluator imobiliar?

Atunci cand ne decidem asupra unui evaluator imobiliar Alba Iulia este una extrem de importanta. Bineinteles ca v-ati gandit deja la importanta experientei acumulate si abilitatilor specifice expertului ca si criterii de departajare, cu toate acestea cum veti realiza o apreciere obiectiva a aceste detalii? Startul in procesul de evaluare inseamna evident verificarea calitatii de membru al asociatiei nationale ANEVAR. ANEVAR reprezinta asociatia profesionala responsabila pentru educarea cat si formarea acestor specialisti in evaluari, in conformitate cu prevederile legale din momentul prezent. In acest fel, veti fi sigur ca rezultatul final al evaluarii este unul care respecta cu strictete standardele din acest domeniu.

Cum puteti identifica un evaluator imobiliar bun?

Evaluatorul imobiliar este recomandat sa fie o persoana competenta si responsabila, care pricepe sarcina asumata si a acumulat cunostintele necesare pentru evaluarea imobilului in cauza. Codul deontologic al acestei profesii specifica faptul ca, in situatia in care profesionistul respectiv nu poseda pregatirea necesara pentru a termina fara probleme o evaluare, acesta trebuie sa o refuze.

Unul din criteriile de maxima importanta in selectionarea unui profesionsit este pregatirea acestuia in acel sector. Activitatea in cauza este una complexa, care include un numar mare de domenii de activitate, in principal dar dar nu numai, arhitectura, cadastru,constructii, topografie, matematica aplicata si statistici, drept civil, analiza si economie.

Cu toate acestea, un singur specialist nu poate stapani perfect toate aceste nise. Acestea fiind spuse, de obicei, veti descoperi ca evaluatorul imobiliar este mereu in contact cu diversi colaboratori si colegi din numeroase sectoare.

Tariful practicat este al doilea aspect in alegerea unui profesionist. In general, un tarif redus nu reprezinta o garantie a calitatii, si de cele mai multe ori, pretul redus va atrage cheltuieli aditionale in viitor, provenite pe baza calitatii scazute a serviciului efectuat in mod superficial.

Timpul de asteptare pentru efectuarea evaluarii este, totodata, un criteriu deosebit de important. Atunci cand un candidat prestator va ofera un termen de finalizare al expertizei mai scurt de 3 zile lucratoare, ar trebui sa va cautati si alte variante. Avand in vedere nivelul de complexitate al acestui tip de activitate, o durata scurta ar trebui sa va duca in directia repetarii operatiunii de alegere a unei firme de specialitate.

Cum alegem evaluatorul imobiliar potrivit?

Modul corect de a incepe o colaborare de prestari servicii este prin semnarea unui contract. In acest mod trebuie sa procedati si in legatura cu un evaluator imobiliar, atat pentru a va construi imagine limpede si corecta asupra a ceea ce va va fi livrat, dar si pentru a primi o garantie in situatia in care au loc greseli. Standardele de evaluare cer, in acelasi timp, obligativitatea semnarii unui contract de prestari servicii.

Avand in vedere faptul ca in tara noastra numarul de evaluatori este la momentul actual de peste 4000, existand diferente in ceea ce priveste competenta, ar fi de preferat sa optati pentru un prestator propus de o persoana cu care aveti o relatie de incredere.

Inainte de toate, un evaluator imobiliar Alba Iulia trebuie sa fie integru si sincer. Calitatile mentionate se explica prin lipsa intereselor si obiectivitate, asadar va asigura o evaluarea de calitate ridicata.

Cuvinte cheie: evaluator imobiliar Alba Iulia, evaluatori imobiliari.